Måndag 13 juli 2020

Lokaltidningen

Vilhelmina segrare i kockduell

Det var Vilhelminalaget från Hembergsskolan som vann kockduellen som avgjordes i fredags. Det tävlade mot ett lag från Centralskolan i Åsele. Den vinnande rätten blev glutenfri vegotaco med tillbehör.

Vilhelmina · Published feb 5, 2020 at 07:15

Kockduellen genomfördes vid restaurang- och livsmedelsprogrammet på Malgomajskolan i Vilhelmina och det blev en jämn kamp mellan de båda lagen. Åseleeleverna lagade vegobiffar och Vilhelminaeleverna vegotacos.

Kockduellen är en riksomfattande tävling för högstadieelever som arrangeras av besöksnäringens branschorganisation Visita. Det vinnande bidraget har chans att gå vidare till en riksfinal som hålls i Gloden i Stockholm men innan dess blir det ytterligare en jurybedömning innan tio deltagare går vidare till finalen.

Inbjudan att delta i tävlingen gick till flera högstadieskolor i inlandet men det var endast Vilhelmina och Åsele som deltog.

– Eleverna fick i förväg veta vilka råvaror de skulle använda och det här är tredje året i rad som det lagas vegetariskt, säger Jörgen Granström, lärare vid restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Han satt också i juryn tillsammans med Sofie Wiklund, Hotell Toppen och Martina Bergqvist, Hotell Wilhelmina.

De deltagande lagen utsågs i en lokal tävling där fyra lag tävlade i Åsele och två lag tävlade i Vilhelmina. Alla som deltog var också inbjudna till duellen i Vilhelmina.

Sorsele renar avloppsvattnet från läkemedel

Sorsele Sorsele kommun har fått drygt 3,1 miljoner kronor från Naturvårdsverket för en testanläggning för att rena avloppsvattnet från läkemedelsrester. – Pengarna är välkomna....

”Vi försöker ha det roligt när vi är på jobbet”

LYCKSELE Anders Haraldsson och Kent Sundström är svågrarna som ligger bakom den nyöppnade Camping & Fritidsspecialisten på Karossvägen. – Vi har tagit med i beräkningen att det...
Min sommarpärla

Märke: Scania LS 110.

Årsmodell: 1972.

Tillverkad i: Södertälje.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport