Tisdag 19 februari 2019

Lokaltidningen

Nu söker Svenska kyrkan i Vilhelmina brudpar till www-helgen. Även på några av isstolparna finns det plats för den som vill visa sig uthållig. Foto: KRISTINA SANDIN/ARKIV

Vilhelmina laddar inför www-helgen

Nu har Svenska kyrkan i Vilhelmina hittat ett brudpar till www-helgen men fler isstolpsittare sökes fortfarande.
– Hittills har vi fem anmälda men vi behöver fler, säger Lotta Charlesdotter vid turistbyrån i Vilhelmina.

Vilhelmina · Published feb 5, 2019 at 07:15

Om ett par veckor är det dags för Wilhelmina Winter Weekend. I veckan börjar Lions i Vilhelmina att bygga iskyrkan som ska stå klar till nästkommande helg, helgen innan www, då ett brudpar ska vigas i kyrkan.

Paret hade tidigt anmält sig med eftersom www-helgen i ett tidigare skede var hotad, blev den framflyttad en vecka för att arrangemanget skulle kunna ros i hamn. I går måndag meddelade Vilhelmina församling att ett par hittats och att det blir vigsel i Iskyrkan söndagen den 16 februari och även dop.

På stolparna finns det platser lediga.

– Det finns åtta stolpar och vi har fem anmälda stolpsittare, säger Lotta Charlesdotter, vid turistbyrån.

Stolpsittarna kliver upp på stolparna klockan 9.00 på fredag morgon och kliver ner på söndag klockan 12.00.

– Det blir 51 timmar, lite kortare tid än i fjol, säger Lotta Charlesdotter. Men det blir tufft ändå, de får inte har några förströelsemedel med sig, som till exempel läsplattor eller telefoner. Det är en uthållighetstävling. De sitter i tre timmar och sedan är det rast i tio minuter.

I övrigt är det ett gediget program som arrangörerna har fått ihop. Helgen inleds på torsdagkväll med skoterkortege av Vilhelmina skoterklubb och inledningstal av rektor Per Lindberg vid Malgomajskolan. Sedan blir det knatteparty i Folkets hus, som arrangeras av UF-företaget Knatteevent.

Under fredagen och lördagen är det en rad arrangemang. Traditionsenligt fylls Skolparken med snöskulpturer, i Sagahallen spelas Winter hockey classic och på Baksjön arrangeras www-nappet. På fredagen drar också Midnight Darkness festival i gång i Folkets hus med bland andra Vilhelminabandet Järnkäft.

På lördag är det www-cup i judo med deltagare från hela landet, då körs också ”I Tages spår”, en nationell skidtävling. Det blir veteranskotercrosstävling och en Vilhelmina-quiz. På isscenen uppträder bröderna Marklunds kusiner och tar publiken med till Svartlien.

Helgen avslutas med vintergudstjänst, godisregn och prisutdelning till stolpsittarna och vinnarna av frågetävlingarna om Vilhelmina.

Lyckselerestaurang fick utmärkelse för viner

LYCKSELE Munskänkarna i Lycksele har delat ut utmärkelsen Årets vinkrogar till Restaurang 64 grader på Hotell Lappland, för andra året i rad. – Det är kul att det finns en bra...

Snowboard het sport i Klimpfjäll

Klimpfjäll Nu i veckan drar den stora vinter- och sportlovssäsongen i gång runt omkring på våra skidanläggningar i inlandet. I Klimpfjäll är man förberedd och från och med denna...

Polisen nöjda med skoteråkarna i Västerbotten

INLANDET Hos polisen är man i stort sett nöjd med hur skoteråkarna beter sig. Däremot har polisen märkt av en restriktivare hållning hos markägare.

Skogsbolag ställer in jakt

Inlandet I förra veckan ansökte Sveaskog, Holmen och SCA gemensamt om skyddsjakt på älg i Storuman, Lycksele och Åsele kommuner. Av de önskade 70 älgarna beviljade länsstyrelsen bara 20...