Söndag 20 september 2020

Lokaltidningen

Se film från Vildmarksvägens plogning

Här kan du se på film från igår, den 22 april, när Felix Fjellström plogar Vildmarksvägen, som går över Stekenjokk. Maggan Olsson har filmat.

STEKENJOKK · Published apr 23, 2020 at 13:20

Lokaltidningen berättade igår på webben att plogningen började en vecka tidigare än tidigare år eftersom det är så mycket snö. Nu kan vi också visa film från årets plogning, som sker med en stor snöslunga på traktorn. I filmen är det Felix Fjellström, son till Bertil Fjellström, som också plogar, som kör traktorn.

– Det kommer att ta tid i år. Man får gå tillbaka till 70-talet för komma upp i samma snömängd, sade Bertil Fjellström till Lokaltidningen igår.

– De har sondmätt vid Hamptjärn på Jämtlandssidan och mätt upp sju meters snödjup. Det har vi aldrig varit i närheten av.

Som Lokaltidningen kunde berätta igår kommer snöröjningen av vägen att vara klar den 14 maj, det är i alla fall planen. Förutom Fjellströms plogar en åkare från Strömsund från Jämtlandssidan.

Vildmarksvägen öppnas den 6 juni.

Skolan i Dikanäs blir kvar

Dikanäs I dag beslutade utbildningsnämnden i Vilhelmina att skolan i Dikanäs blir kvar. – Vi har med dagens beslut visat att skolan i Dikanäs ska vara kvar men att det eventuellt...

Kommunstyrelsen säger nej till folkomröstning

VILHELMINA Kommunstyrelsen i Vilhelmina säger nej till en folkomröstning om byskolorna Malgovik och Nästansjö. – Det fanns formella fel i namninsamlingen som inte stämmer överens...

Andreas Wingerli: "Vi ska spela för fansen"

SKELLEFTEÅ Efter en säsong som tog abrupt slut är det dags för Lycksele SK-exporten Andreas Wingerli att ladda batterierna. På lördag är det premiär borta mot Leksand och målet...
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport