Måndag 1 juni 2020

Lokaltidningen

Se film från Vildmarksvägens plogning

Här kan du se på film från igår, den 22 april, när Felix Fjellström plogar Vildmarksvägen, som går över Stekenjokk. Maggan Olsson har filmat.

STEKENJOKK · Published apr 23, 2020 at 13:20

Lokaltidningen berättade igår på webben att plogningen började en vecka tidigare än tidigare år eftersom det är så mycket snö. Nu kan vi också visa film från årets plogning, som sker med en stor snöslunga på traktorn. I filmen är det Felix Fjellström, son till Bertil Fjellström, som också plogar, som kör traktorn.

– Det kommer att ta tid i år. Man får gå tillbaka till 70-talet för komma upp i samma snömängd, sade Bertil Fjellström till Lokaltidningen igår.

– De har sondmätt vid Hamptjärn på Jämtlandssidan och mätt upp sju meters snödjup. Det har vi aldrig varit i närheten av.

Som Lokaltidningen kunde berätta igår kommer snöröjningen av vägen att vara klar den 14 maj, det är i alla fall planen. Förutom Fjellströms plogar en åkare från Strömsund från Jämtlandssidan.

Vildmarksvägen öppnas den 6 juni.

Video: MAGGAN OLSSON

Konsten att timra hus

VILHELMINA Det finns ett stort intresse för att lära sig den urgamla konsten att timra. Meborgarskolan i Vilhelmina ordnar i sommar ett antal kurser i den ädla konsten....