Söndag 20 januari 2019

Lokaltidningen

Nystart för Klimpfjällsgården

Klimpfjällsgården, eller Italienaren som den också kallas, har fått nya ägare. Det är Veronica och Kim Rossi, som flyttat upp från Stockholm och tagit över efter Veronicas föräldrar Eija och Franco Rossi.
– Det känns bra, tiden var mogen för det här, säger Veronica Rossi.

Klimpfjäll · Published nov 2, 2018 at 11:15

Renoveringsarbetet pågår för fullt i Klimpfjällsgården. Väggarna har fått ny färg och alla rummen är omgjorda. Ett lekrum har tillkommit liksom ett gym. I en månads tid har Veronica och Kim Rossi jobbat med renoveringen och det återstår en hel del innan det är dags för nyöppning i december.

– Vi vill få det mera fjällikt, det är ju ett fjällpensionat, säger Veronica Rossi. Vi har bland annat tagit in mera naturmaterial, till exempel har jag plockat drivved och gjort lampor och nästa vecka kommer min dotter upp från Stockholm för att sy lampor och gardiner.

Förra julen bestämde sig Veronica och hennes man sig för att ta över Klimpfjällsgården efter Veronicas föräldrar och ta sitt pick och pack och flytta från Stockholm till Klimpfjäll.

– Vi har varit häruppe minst två gånger om året och varje gång när jag har åkt över bron när vi lämnat Klimpfjäll har jag gråtit. Det är här jag hör hemma och det tog tio år att komma fram, säger Veronica Rossi.

– Mina föräldrar hade länge velat sälja och nu när vår dotter tog studenten i våras så var tiden mogen för oss. Hon är kvar i Stockholm men vår 15-åring ville följa med och gå sista året i högstadiet här. Han trivs jättebra i skolan i Saxnäs och jag har fått en helt ny kille.

I våras sa paret Rossi upp sig från sina jobb och sålde sitt hus i Stockholm. Veronica arbetade som affärskonsult och hjälpte bland annat företag att komma i gång medan Kim drev ett gym och var personlig tränare. I juni flyttade de upp till Klimpfjäll och började sitt nya liv.

– Det första som vi gjorde var att slänga ut alla grejer från garaget och bygga ett gym. Det har blivit väldigt populärt här i Klimpfjäll. Jag startade en träningsgrupp för tjejer och den blev snart överbokad så jag fick starta ännu en. Vi tror på hälsa som ett helhetsperspektiv. Hit ska man kunna komma och må bra, både till kropp och själ.

Ett år efter det att de hade bestämt sig är det dags för nyöppning av Klimpfjällsgården med julbord med både svenska och italienska smaker.

– Vi går i mina föräldrars fotspår och serverar italienskt. Det jag kommer att göra är att laga mera mat från grunden. Göra till exempel egen pasta och ricottaost. Maten har jag i blodet från mina föräldrar eftersom jag alltid har hjälp till i deras företag, både i Stockholm och här i Klimpfjäll.

– Det känns bra att nyinviga med julbord. Jag är en liten julfetischist och älskar allt som har med julen att göra. Men det blir ingen sill på julbordet. Den går inte att göra på italienskt vis, säger Veronica Rossi.

Vi har varit häruppe minst två gånger om året och varje gång när jag har åkt över bron när vi lämnat Klimpfjäll har jag gråtit.