Tisdag 23 april 2019

Lokaltidningen

Nystart för Klimpfjällsgården

Klimpfjällsgården, eller Italienaren som den också kallas, har fått nya ägare. Det är Veronica och Kim Rossi, som flyttat upp från Stockholm och tagit över efter Veronicas föräldrar Eija och Franco Rossi.
– Det känns bra, tiden var mogen för det här, säger Veronica Rossi.

Klimpfjäll · Published nov 2, 2018 at 11:15

Renoveringsarbetet pågår för fullt i Klimpfjällsgården. Väggarna har fått ny färg och alla rummen är omgjorda. Ett lekrum har tillkommit liksom ett gym. I en månads tid har Veronica och Kim Rossi jobbat med renoveringen och det återstår en hel del innan det är dags för nyöppning i december.

– Vi vill få det mera fjällikt, det är ju ett fjällpensionat, säger Veronica Rossi. Vi har bland annat tagit in mera naturmaterial, till exempel har jag plockat drivved och gjort lampor och nästa vecka kommer min dotter upp från Stockholm för att sy lampor och gardiner.

Förra julen bestämde sig Veronica och hennes man sig för att ta över Klimpfjällsgården efter Veronicas föräldrar och ta sitt pick och pack och flytta från Stockholm till Klimpfjäll.

– Vi har varit häruppe minst två gånger om året och varje gång när jag har åkt över bron när vi lämnat Klimpfjäll har jag gråtit. Det är här jag hör hemma och det tog tio år att komma fram, säger Veronica Rossi.

– Mina föräldrar hade länge velat sälja och nu när vår dotter tog studenten i våras så var tiden mogen för oss. Hon är kvar i Stockholm men vår 15-åring ville följa med och gå sista året i högstadiet här. Han trivs jättebra i skolan i Saxnäs och jag har fått en helt ny kille.

I våras sa paret Rossi upp sig från sina jobb och sålde sitt hus i Stockholm. Veronica arbetade som affärskonsult och hjälpte bland annat företag att komma i gång medan Kim drev ett gym och var personlig tränare. I juni flyttade de upp till Klimpfjäll och började sitt nya liv.

– Det första som vi gjorde var att slänga ut alla grejer från garaget och bygga ett gym. Det har blivit väldigt populärt här i Klimpfjäll. Jag startade en träningsgrupp för tjejer och den blev snart överbokad så jag fick starta ännu en. Vi tror på hälsa som ett helhetsperspektiv. Hit ska man kunna komma och må bra, både till kropp och själ.

Ett år efter det att de hade bestämt sig är det dags för nyöppning av Klimpfjällsgården med julbord med både svenska och italienska smaker.

– Vi går i mina föräldrars fotspår och serverar italienskt. Det jag kommer att göra är att laga mera mat från grunden. Göra till exempel egen pasta och ricottaost. Maten har jag i blodet från mina föräldrar eftersom jag alltid har hjälp till i deras företag, både i Stockholm och här i Klimpfjäll.

– Det känns bra att nyinviga med julbord. Jag är en liten julfetischist och älskar allt som har med julen att göra. Men det blir ingen sill på julbordet. Den går inte att göra på italienskt vis, säger Veronica Rossi.

Vi har varit häruppe minst två gånger om året och varje gång när jag har åkt över bron när vi lämnat Klimpfjäll har jag gråtit.

Byggföretagare blir antikhandlare

Dorotea Han lever på att köpa och sälja grejer. Det rör sig från stora hus till minsta lilla antika klocka. Nu har Tommy Pettersson etablerat sig i Dorotea och inom kort öppnar...

Äldreboendet Tranan byggs om för miljoner

STORUMAN Trots kritik från anhöriga och personal så byggs tolv särskilda boendeplatser på Tranan om till så kallade trygghetsboenden. Beslutet fick stöd av C, KD, M och en...

Hjälper barn i Vilhelmina

Vilhelmina Förra veckan började försäljningen av årets majblomma. En tradition som funnits sedan 1907. Pengarna från försäljningen går till barn som har det svårt ekonomiskt. –...

PRO firar 70 – slår på stort

ÅSELE I år fyller både PRO i Åsele och Dorotea 70 år. Det firas ordentligt på festplatsen Trillen i Åsele i början av sommaren. – Det gäller att aktivera medlemmarna, säger...

Vill få unga att stanna

Dorotea Sedan en månad tillbaka sitter Carina T Marcusson som spindeln i nätet när det gäller näringslivet i Dorotea. Hon är projektledare för Dorotea utvecklingscentrum som leds...

Sätter sin tillit till mänskligheten

Världen Förra veckan passerade en pilgrim från USA genom regionen. Hon är ute på en märklig vandring till synes utan slut.