Måndag 18 november 2019

Lokaltidningen

Foto: IMARESZ/PIXABAY

Manifestation mot knark efter dödsfallen i Vilhelmina

På fredag kl 13 hålls en manifestation mot drogmissbruket och som stöd för de två som avlidit efter överdoser i Vilhelmina.
– Det är viktigt att det inte är hysch-hysch runt frågorna som rör droger, säger Johan Ottosson, kommunchef i Vilhelmina, till SVT Nyheter Västerbotten.

VILHELMINA · Published nov 6, 2019 at 17:19

Det var igår som polisen gick ut i media och berättade att två personer på kort tid avlidit i Vilhelmina. Då sa man också att ytterligare fem personer i Umeåområdet tagits in för vård efter överdoser av ett ännu okänt preparat. Idag sade polisen, enligt SVT, att totalt nio personer är drabbade, de två avlidna i Vilhelmina inräknade.

– Det är spritt över länet, både vid kusten och inlandet. Ännu har inte Skellefteå drabbats, men inget säger att det inte kan inträffa där också, säger Malin Axroth, polisområdeskommunikatör, till SVT Nyheter Västerbotten.

Alla fallen har inträffat inom en och en halv vecka.

I Vilhelmina har kommunen gått ut i på sin hemsida med information om vart man ska vända sig om man känner oro för sig själv eller någon närstående. Man kommer också att anordna en manifestation på fredag kl 13, dels för att hedra de båda offren i Vilhelmina, dels för att protestera mot drogmissbruket. Manifestationen börjar med en tyst minut i Skolparken, sedan är 45:an öppet för allmänheten. Bland annat kommer en diakon att finnas på plats.

Vill att hela länet går samman mot droger

Vilhelmina – Vi måste jobba bredare, djupare och längre för att få bukt med drogmissbruket. Det säger Peter Lindberg, Föräldraföreningen mot narkotika. Det hjälper inte med att...

Christer Hedlund blev Årets företagare

LYCKSELE Christer Hedlund, Maxmoduler, utsågs på fredagkvällen till Årets företagare på Guldkalaset i Lycksele. Ytterligare sju företag och en förening, Lycksele Ateljé,...

Samarbete mot drogmissbruket

Vilhelmina Sedan flera år tillbaka har kommunen en nära samverkan med polisen, kyrkan, skolan och flera andra aktörer när det gäller arbetet mot droger. – Det är ett samarbete...

Vilhelmina manifesterade mot droger

Vilhelmina Vid lunchtid på fredagen var det en manifestation mot droger och en minnesstund för de två unga människor som den senaste tiden mist livet på grund av missbruk.