Lördag 25 januari 2020

Lokaltidningen

Foto: IMARESZ/PIXABAY

Manifestation mot knark efter dödsfallen i Vilhelmina

På fredag kl 13 hålls en manifestation mot drogmissbruket och som stöd för de två som avlidit efter överdoser i Vilhelmina.
– Det är viktigt att det inte är hysch-hysch runt frågorna som rör droger, säger Johan Ottosson, kommunchef i Vilhelmina, till SVT Nyheter Västerbotten.

VILHELMINA · Published nov 6, 2019 at 17:19

Det var igår som polisen gick ut i media och berättade att två personer på kort tid avlidit i Vilhelmina. Då sa man också att ytterligare fem personer i Umeåområdet tagits in för vård efter överdoser av ett ännu okänt preparat. Idag sade polisen, enligt SVT, att totalt nio personer är drabbade, de två avlidna i Vilhelmina inräknade.

– Det är spritt över länet, både vid kusten och inlandet. Ännu har inte Skellefteå drabbats, men inget säger att det inte kan inträffa där också, säger Malin Axroth, polisområdeskommunikatör, till SVT Nyheter Västerbotten.

Alla fallen har inträffat inom en och en halv vecka.

I Vilhelmina har kommunen gått ut i på sin hemsida med information om vart man ska vända sig om man känner oro för sig själv eller någon närstående. Man kommer också att anordna en manifestation på fredag kl 13, dels för att hedra de båda offren i Vilhelmina, dels för att protestera mot drogmissbruket. Manifestationen börjar med en tyst minut i Skolparken, sedan är 45:an öppet för allmänheten. Bland annat kommer en diakon att finnas på plats.

Järvsjörennet flyttas till mars

Järvsjöby Den som väntat på Järvsjörennet får i år vänta ända till i mars. – Vi har flyttat fram loppet, vi ville ha en förändring, säger tävlingsledaren Peter Fahlander, som i...

Stort intresse för ”draget”

AMMARNÄS 28 lag är anmälda till Vindelälvsdraget, draghundstävlingen som körs 13-15 mars. – Vi har många lag anmälda och bland dem lag som inte var med ifjol. Det känns kul,...

Hälften så stora utsläpp som man trott

STORUMAN En översyn av beräkningsmodellen för utsläpp av växthusgaser visar att uppgifterna om utsläpp från snöskotrar varit klart överdrivna. Myndigheterna har missat att...

Välbesökt boksläpp i Vilhelmina

Vilhelmina I fredags var det boksläpp på biblioteket i Vilhelmina då Ewa Hed och Heidi Saladin presenterades sin bok Vildmark och varm mat, berättelser längs Vildmarksvägen.