Måndag 17 juni 2019

Lokaltidningen

Många par på balen i Vilhelmina

Årets studentbal i Vilhelmina bjöd både på regn och solsken. Det var drygt 50 par som skred fram på den röda mattan vid Hotell Wilhelmina i lördags inför en stor publik.

Vilhelmina · Published maj 27, 2019 at 15:15

Inne på hotellet pågår förberedelserna för fullt. Kvällens värdpar är Carolina Lidström, lärare i musik och svenska på Malgomajskolan och Håkan Persson, lärare i samhällskunskap och sociologi vid samma skola.

– Vi ska presentera paren och hälsa dem välkomna och se till att allting flyter på bra under hela kvällen, berättar Carolina Lidström.

Ett par timmar innan balen samlades paren vid Tjärnvallens aktivitetsområde för lite uppvärmning. Alla fina ekipage som skulle köra paren till hotellet organiserades så att paren skulle komma fram i rätt ordning.

– Vi har en lista att gå efter när vi läser upp namnen så det är viktigt att ordningen är rätt, säger Carolina Lidström.

Det första paret anlände till hotellet vid 16-tiden och därefter var det en jämn ström under drygt en timme.

Det är alltid roligt att framför allt titta på alla vackra balklänningar. Jag kan konstatera att i år är det spets som gäller och att färgen framför andra är blekrosa. Två klänningar stack ut och det var systrarna Beatrice och Amanda Wallins neonfärgade skapelser.

Sedan balvärdarna hälsat alla välkomna följde mingel innan alla kunde sätta sig till bords och inta en tre-rätters middag.

Grahn inte topp tre – men har fått fram sitt budskap

DOROTEA På söndag frågas de tre toppkandidaterna inför Liberalernas partiledarval ut i Umeå. Nicke Grahn, Dorotea, är inte en av dom.

Brist på trafiklärare – väntan på körlektioner blir lång

Vilhelmina/Länet Många trafikskolor i länet har det tufft att hitta lärare, vilket leder till att eleverna får vänta flera veckor på att boka körlektioner. "Det är inte alls bra".

Fler finner Björnlandet

ÅSELE Antalet besökare i Björnlandets nationalpark i ökar och 2019 väntas bli ett nytt toppår.

Låg moms – men inte för allt

Länet Momsen på naturguidningar har sänkts, höjts och sänkts igen under loppet av ett och ett halvt år. Höjningen från 6 till 25 procent i KD- och M-budgeten stoppas av en ny...