Tisdag 20 augusti 2019

Lokaltidningen

Många par på balen i Vilhelmina

Årets studentbal i Vilhelmina bjöd både på regn och solsken. Det var drygt 50 par som skred fram på den röda mattan vid Hotell Wilhelmina i lördags inför en stor publik.

Vilhelmina · Published maj 27, 2019 at 15:15

Inne på hotellet pågår förberedelserna för fullt. Kvällens värdpar är Carolina Lidström, lärare i musik och svenska på Malgomajskolan och Håkan Persson, lärare i samhällskunskap och sociologi vid samma skola.

– Vi ska presentera paren och hälsa dem välkomna och se till att allting flyter på bra under hela kvällen, berättar Carolina Lidström.

Ett par timmar innan balen samlades paren vid Tjärnvallens aktivitetsområde för lite uppvärmning. Alla fina ekipage som skulle köra paren till hotellet organiserades så att paren skulle komma fram i rätt ordning.

– Vi har en lista att gå efter när vi läser upp namnen så det är viktigt att ordningen är rätt, säger Carolina Lidström.

Det första paret anlände till hotellet vid 16-tiden och därefter var det en jämn ström under drygt en timme.

Det är alltid roligt att framför allt titta på alla vackra balklänningar. Jag kan konstatera att i år är det spets som gäller och att färgen framför andra är blekrosa. Två klänningar stack ut och det var systrarna Beatrice och Amanda Wallins neonfärgade skapelser.

Sedan balvärdarna hälsat alla välkomna följde mingel innan alla kunde sätta sig till bords och inta en tre-rätters middag.

Bybor nekades köpa husen

BLATTNICKSELE Flera bybor har de senare åren försökt köpa de hus som kommunens fastighetsbolag Sorselebo AB nu säljer som ett helt kvarter. – Vi är flera som försökt men fått...

Vill stoppa byggplanerna

HEMAVAN Bybor, stugägare och föreningar i Hemavan kräver nu att Storumans kommun stoppar det pågående detaljplanearbetet på Kungsplatån nordöst om Högfjällshotellet. – Förslaget...

Äventyrlig fru bakom myten om soldat Bång

VILHELMINA En lika intressant och mytomspunnen kvinna fanns vid sidan om berättelserna kring soldaten Johan Zacharias Bång. Men mamsell Anna Greta Baudin var vare sig...

Fartfylld ungdomssektion

Åsele I mars startade Åsele MS en ungdomssektion för att locka fler ungdomar till motorsporten. Nu planerar ungdomsgruppen olika aktiviteter och en egenbyggd folkracebil.

Fördömer jaktsabotage

Länet Inför älgjakten har hundratals jakttorn i Sverige vandaliserats. Aktivister berömmer aktionerna på nätet. – Det är inte lagligt att förstöra andras egendom, säger Jimmy...

Pris till boken som seglat in i mångas hjärtan

LÄNET Barnboken om självmord var tänkt att fylla ett litterärt tomrum och det verkar ha lyckats. Nyligen tilldelades länsförfattaren Anna Sundström Lindmark och illustratören...