Måndag 20 maj 2019

Lokaltidningen

I fjol blev det en riktig folkfest av www-helgen. Nu är helgen hotad men kommunen är beredd att stötta arrangemanget om Företagarna och Vilhelmina handel bidrar med sin del. Foto: KRISTINA SANDIN

Kommunen beredd att stötta WWW

Kommunen är beredd att ekonomiskt stötta WWW-helgen i Vilhelmina. Vid kommunstyrelsens sammanträde diskuterades frågan och beslutet blev att fram till den 15 december får näringen på sig att vaska fram sin del av det ekonomiska åtagandet.

Vilhelmina · Published nov 22, 2018 at 12:15

Visit Vilhelmina står som arrangör för Wilhelmina Winter Weekend, och består av kommunen, Vilhelmina handel och Företagarna. Problemet är att föreningen står utan ordförande som har en sammankallande roll och att föreningens framtid är osäker, då Vilhelmina handel ser ut att upphöra.

Det har hittills varit oklart om WWW-helgen kan genomföras och fortfarande finns frågeteckan.

– Vi beslutade att näringen får tid till den 15 december att komma med besked beträffande deras ekonomiska bidrag till arrangemanget. Då är kommunen beredd att gå in med en förskottsbetalning på lika mycket, säger kommunalrådet Annika Andersson.

Annika Andersson säger att problemet inte bara ligger i de ekonomiska svårigheterna.

– Det gäller att få fram en styrgrupp, som kan bestå av den befintliga styrelsen i Visit. Det är fortfarande Visit Vilhelmina som står för arrangemanget medan Turistbyrån står för en del av det praktiska.

Dags för manifestation för Inlandsupproret

Inlandet På lördag är det dags för Inlandsupprorets första manifestation. I lokaltidningens spridningsområdet blir det i Vilhelmina, Lycksele, Åsele och Sorsele.

Åsele kommun i topp tio

ÅSELE I en jämförande skolundersökning som Lärarnas Riksförbund gjort om kommunernas satsningar och resultat i grundskolan hamnar Åsele i topp tio. För Lycksele ser det sämre ut.

GRAFIK: Familjehem – en industri på 100 miljoner

Länet Förra året betalade länets kommuner över 100 miljoner kronor till familjehemsbolag. Många av dem beskriver företeelsen som problematisk.

Kommuner går ihop för att lösa problemet

Länet Flera kommuner i Västerbottens inland diskuterar nu ett samarbete för att lösa bristen på familjehem.