Söndag 16 december 2018

Lokaltidningen

I fjol blev det en riktig folkfest av www-helgen. Nu är helgen hotad men kommunen är beredd att stötta arrangemanget om Företagarna och Vilhelmina handel bidrar med sin del. Foto: KRISTINA SANDIN

Kommunen beredd att stötta WWW

Kommunen är beredd att ekonomiskt stötta WWW-helgen i Vilhelmina. Vid kommunstyrelsens sammanträde diskuterades frågan och beslutet blev att fram till den 15 december får näringen på sig att vaska fram sin del av det ekonomiska åtagandet.

Vilhelmina · Published nov 22, 2018 at 12:15

Visit Vilhelmina står som arrangör för Wilhelmina Winter Weekend, och består av kommunen, Vilhelmina handel och Företagarna. Problemet är att föreningen står utan ordförande som har en sammankallande roll och att föreningens framtid är osäker, då Vilhelmina handel ser ut att upphöra.

Det har hittills varit oklart om WWW-helgen kan genomföras och fortfarande finns frågeteckan.

– Vi beslutade att näringen får tid till den 15 december att komma med besked beträffande deras ekonomiska bidrag till arrangemanget. Då är kommunen beredd att gå in med en förskottsbetalning på lika mycket, säger kommunalrådet Annika Andersson.

Annika Andersson säger att problemet inte bara ligger i de ekonomiska svårigheterna.

– Det gäller att få fram en styrgrupp, som kan bestå av den befintliga styrelsen i Visit. Det är fortfarande Visit Vilhelmina som står för arrangemanget medan Turistbyrån står för en del av det praktiska.