Torsdag 13 augusti 2020

Lokaltidningen

Foto: ARKIV

Knyter hymens band i iskyrkan

Nu är det klart vilka som blir årets brudpar under www-helgen i Vilhelmina. Det är Maria Jonsson och Patrik Håkansson från Åsele som knyter hymens band.
– Det är på god tid. Vi har varit ihop i 14 år, säger Maria Jonsson.

Vilhelmina · Published dec 27, 2019 at 12:15

Maria Jonsson har några av sina rötter i Åsele. Hon och hennes familj flyttade dit när hon var tio.

– Men det var länge sedan som jag flyttade härifrån.

Patrik Håkansson kommer från Malmö och paret räffades via ett chattforum på nätet.

– Det var en kollega till mig som ville börja chatta och jag skulle visa hur man gjorde. Men hon blev trött och i stället satt jag själv och fick på så sätt kontakt med Patrik. Vi satt uppe hela natten och pratade.

Det skulle dröja åtta månader innan de träffades på riktigt.

– Vi träffades i Falkenberg, vi tog halva vägen var eftersom jag då bodde utanför Göteborg. Det var svårt att åka därifrån sedan. Man vet ju att det är rätt när det känns rätt. Min pappa sa alltid ”om det känns som att någon slagit en slägga i huvudet på dig, då vet du att det är rätt”.

Det tog några månader innan Maria Jonsson flyttade till Malmö och nu har de varit tillsammans i 14 år.

Sedan augusti är de bosatta i Åsele. Oroligheterna i Malmö gjorde att de valde ett lugnare ställe att bo på.

Bröllopet i iskyrkan blir något av en kompromiss. Maria Jonsson ville gifta sig i kyrkan och Patrik Håkansson i Stadshuset.

– Då såg jag i Lokaltidningen att det fanns möjlighet att gifta sig i iskyrkan och jag la fram förslaget för min gubbe och han tyckte att det lät spännande. Så nu blir det äntligen av. Ingen av oss har varit gift tidigare så det blir spännande.

Efter vigseln blir det återfärd till Åsele där det blir bröllopsfest i Kaffestugan.

Bröllopsklänningen är ännu så länge hemlig.

– Min mamma vet ingenting och min sambo vet ingenting. Det blir ingen traditionell brudklänning men så mycket kan jag säga att det blir ett istema genom hela vigseln. Tårtan som jag har beställt ska också ha istema. Jag har sagt till gästerna att klädseln ska vara varm vid vigseln och något svalare till festen.

Maria Jonsson tar fasta på den engelska ramsan inför bröllopet. ”Something old, something new, something borrowed, something blue.” Någonting gammalt, någonting nytt, någonting lånat, någonting blått.

– Min mamma står för nästan allting. Jag kommer att bära hennes silverhalsband och örhängen som hon fick vid sin realexamen för länge sedan. Smyckena har turkoser så det blir nångonting gammalt, lånat och blått, allt i ett. Klänningen är det nya inslaget.

Maria Jonsson och Patrik Håkansson heter paret som ska gifta sig i iskyrkan under www-helgen. Foto: PRIVAT

Min pappa sa alltid ”om det känns som att någon slagit en slägga i huvudet på dig, då vet du att det är rätt”.

Från katastrof till turistinvasion

Saxnäs I våras var Ingela Danielsson, vid Marsfjäll Mountain Lodge, förtvivlad över situationen med alla avbokningar på grund av pandemin. Nu ser det betydligt ljusare ut. – Vi...
Min sommarpärla

Märke: International Harvester.

Årsmodell: 1956.

Tillverkad i: USA.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport