Måndag 20 maj 2019

Lokaltidningen

Bertil Fjellström och Pär-Ragnar Viklund visade hur helikopterscenen i filmen gick till under åskådarnas jubel. Foto: KRISTINA SANDIN

Helikoptertrick lockade många till Klimpfjäll

Det blev en fullträff för årets upplaga av Retro Showdown i Klimpfjäll i helgen.
– Fascinerade att det kommer så mycket folk till en sån liten ort som Klimpfjäll, säger Bertil Fjellström. Vi kan ju inte ha gjort allt fel.

Klimpfjäll · Published mar 7, 2019 at 07:15

Inför årets event släppte arrangörerna filmen Uppdrag Klimpfjäll, som fick stor spridning genom sociala medier.

Många undrade nog hur Bertil Fjellström och Pär-Ragnar Viklund lyckades genomföra scenen. Nu fick besökarna se hur det gick till när lördagen inleddes med en scen ur filmen, där helikoptern var fastsatt på en grävskopa som svingade den runt.

– Vi räknar med att det var omkring 1 300 personer som kom till eventet men jag vet inte och vår marknadsföring bidrog till det. Men för att få uppmärksamhet måste man gå utanför ramen.

Eventet inleddes på fredag med en cruising på skoter genom samhället. På lördag genomfördes skotertävlingen, eller eventet, som arrangörerna Bertil Fjellström och Pär-Ragnar Viklund vill benämna det.

– Alla som har någon vinning av det här, som hotellet, Klimpfjällsgården och affären, har slagit kassarekord i helgen. Och det var vårt mål, vi gör inte det här för egen vinning, vi gör ju det här för att andra ska ha en chans att överleva. Det handlar om att få uppmärksamhet på Klimpfjäll och jag tror att vi har bidragit ganska bra till det.

– Nu går vi in i dvala och funderar. De som är runt omkring oss säger, att nu blir det tyst igen och sedan vet man aldrig vad som händer, säger Bertil Fjellström.

I skotertävlingen var det 44 ekipage som ställde upp och priset som ”bäst i byn” vanns av Pär-Ragnar Viklund.

Se den omtalade filmen genom att följa länken till höger om artikeln.

Dags för manifestation för Inlandsupproret

Inlandet På lördag är det dags för Inlandsupprorets första manifestation. I lokaltidningens spridningsområdet blir det i Vilhelmina, Lycksele, Åsele och Sorsele.

Åsele kommun i topp tio

ÅSELE I en jämförande skolundersökning som Lärarnas Riksförbund gjort om kommunernas satsningar och resultat i grundskolan hamnar Åsele i topp tio. För Lycksele ser det sämre ut.

GRAFIK: Familjehem – en industri på 100 miljoner

Länet Förra året betalade länets kommuner över 100 miljoner kronor till familjehemsbolag. Många av dem beskriver företeelsen som problematisk.

Kommuner går ihop för att lösa problemet

Länet Flera kommuner i Västerbottens inland diskuterar nu ett samarbete för att lösa bristen på familjehem.