Söndag 20 januari 2019

Lokaltidningen

Tilde Tollofsén och Marielle Gröneng är två av de ungdomar som arrangerar spökvandring i Vilhelmina för barn och ungdomar mellan sju och 16 år. Foto: KRISTINA SANDIN

Gymnasietjejer som arrangerar spökvandring

Ett gäng ungdomar i Vilhelmina arrangerar en läskig spökvandring under allhelgona-helgen. Nytt för i år att de bjuder ungdomar från Storuman, som får åka buss gratis.

VILHELMINA · Published okt 22, 2018 at 12:15

I år är det fjärde året som spökvandringen genomförs. Hela hotellet i Vilhelmina förvandlas till ett riktigt kusligt ställe där det spökar. I år är det Marielle Gröneng som tillsammans med sina kompisar står för arrangemanget.

– Det är jättekul att få jobba med spökvandringen. I fjol kom det drygt 200 barn och ungdomar och i år hoppas vi på ännu fler, säger Marielle Gröneng.

Alla mellan sju och 16 år är välkomna, även deras föräldrar.

– Det känns extra kul att vi kan bjuda på gratis buss från Storuman och att vi får visa upp Vilhelmina. Hoppas att det är många som nappar på erbjudandet.

Arrangemanget genomförs i samarbete med studieförbundet Medborgarskolan.

– Vi har jobbat med eventet genom en studiecirkel och vi har lärt oss mycket om hur man lyckas som arrangör, säger Marielle Gröneng. Vi tycker att det här är ett bättre sätt att fira halloween än att spöka ut sig och skrämma folk med bus eller godis. Det är inte alla som vill ha besök.

Nu hoppas arrangörerna på en riktig läskig kväll och på spöklika förklädnader.