Lördag 11 juli 2020

Lokaltidningen

Fotoklubben firar tio år med bilder

För tio år sedan bildades Södra Lapplands fotoklubb som har sitt säte i Vilhelmina. Nu har föreningen jubileumsutställning i ABF:s lokaler i Vilhelmina, där medlemmarna visar sina bilder. Bilder kan också ses i skyltfönstren som klubben får disponera.

Vilhelmina · Published jun 2, 2020 at 08:00

För tio år sedan var de rätt många i föreningen men medlemsantalet har sjunkit sedan dess.

– Vi har möten en gång i månaden där vi träffas och har kul. Vi gör utflykter tillsammans och så har vi en del kurser i till exempel komposition och teknik, säger Eleonor Idenfors, Vilhelmina, ordförande i föreningen.

Hon och kassören Eva Mårtensson, från Högland i Dorotea, håller som bäst på att hänga utställningen. Det är mest naturbilder från utflykter som medlemmarna gjort tillsammans och var och en för sig.

– När vi var tvugna att flytta från vår tidigare lokal så frågade vi ABF om vi inte kunde få ha våra grejor här och sedan dess har vi haft ett gott samarbete med studieförbundet, säger Eleonor Idenfors.

Samarbetet innebär att fotoklubben får disponera tre av studieförbundets skyltfönster, där bilderna byts ut med jämna mellanrum.

– Varje månad utser vi månadens bild som vi då hänger i ett av fönstren. Den här månaden är det Ulf Mårtensson som har tagit bilden.

Utställningen har inget slutdatum utan bilderna hänger där tills vidare.

I sommar bjuder fotoklubben in till en fototävling i samband med sitt jubileum. Det är en tävling där alla kan lämna in sina bilder. Bilderna ställs ut i Folkets hus där besökarna kan rösta på sin favorit.

Vill minska ensamheten hos äldre

LYCKSELE I föreningarna där flera äldre är aktiva har en stor del av verksamheten ställts in. Nu försöker de engagerade i bland annat Röda Korset och PRO hitta nya lösningar för...

Mannen i Grytsjö hittad vid liv av polishelikopter

Grytsjö Den man som saknades i Grytsjö, Vilhelmina, är återfunnen vid liv, rapporterar Missing People och polisen. Han återfanns med hjälp av polishelikoptern.
Min sommarpärla

Märke: Scania LS 110.

Årsmodell: 1972.

Tillverkad i: Södertälje.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport