Måndag 20 maj 2019

Lokaltidningen

Lillemor Larsson jobbar i Fotoarkivet, som arbetar med att registrera och digitalisera gamla bilder. Foto: KRISTINA SANDIN

Arkiverar foton från Vilhelmina

Fotoarkivet i Vilhelmina är ett av de arbetsmarknadsprojekt som finns under arbetsmarkandsenhetens paraply. Det är funnits sedan 2003 och började som ett kulturprojekt som nu har permanentats.

Vilhelmina · Published dec 1, 2018 at 07:15

Fotoarkivet i Vilhelmina har i dag över 31 000 fotografier. Ett arkiv som har tillkommit genom donationer, gåvor av Vilhelminaborna och fotografier som lånats ut av privatpersoner. Fotoarkivet arbetar med att registrera och digitalisera fotografier från Vilhelmina.

– Vi har en stor samling och det finns möjlighet att söka bilder via vår hemsida, säger Lillemor Larsson, som jobbar i Fotoarkivet.

Det är ett grannlaga jobb att identifiera personer på gamla bilder. Här bidrar bildminnesgruppen, som träffas varje torsdag för att titta på bilder och identifiera dem.

Dags för manifestation för Inlandsupproret

Inlandet På lördag är det dags för Inlandsupprorets första manifestation. I lokaltidningens spridningsområdet blir det i Vilhelmina, Lycksele, Åsele och Sorsele.

Åsele kommun i topp tio

ÅSELE I en jämförande skolundersökning som Lärarnas Riksförbund gjort om kommunernas satsningar och resultat i grundskolan hamnar Åsele i topp tio. För Lycksele ser det sämre ut.

GRAFIK: Familjehem – en industri på 100 miljoner

Länet Förra året betalade länets kommuner över 100 miljoner kronor till familjehemsbolag. Många av dem beskriver företeelsen som problematisk.

Kommuner går ihop för att lösa problemet

Länet Flera kommuner i Västerbottens inland diskuterar nu ett samarbete för att lösa bristen på familjehem.