Lördag 15 augusti 2020

Lokaltidningen

Petter Karlsson från Slussfors som ledde årets Finnmarksløp fick åka hem utan medalj. Loppet avbröts på grund av risken för smittspridning av Coronaviruset. Foto: ALLAN FJÄLLSTRÖM/AKRIVBILD

Petter ledde Finnmarksløpet i Norge

Efter att ha kört nästan 100 mil avbröts plötsligt slädhundstävlingen Finnmarksløpet i nordnorska Alta i torsdags. Petter Karlsson från Slussfors ledde loppet där ingen utsågs till vinnare.

SLUSSFORS · Published mar 13, 2020 at 15:21

Europas tuffaste och längsta hundspannslopp, Finnmarksløpet, avbröts plötsligt i torsdags efter att tävlingsledningen på uppmaning av norska hälsomyndigheter och idrottsförbund gått ut med att alla idrottstävlingar bör avbrytas med omedelbar verkan. Detta på grund av den situation som uppstått på grund av spridningen av Coronaviruset.

Petter Karlsson som ledde loppet och hade stor chans att ta hem vinsten. Till NRK berättade han att han blev närmast chockad över beskedet.

– Jag tänkte att det inte kunde vara sant. Jag blev faktiskt lite chockad och det enda jag nu kan göra är väl att planera inför nästa års tävlande, säger Petter Karlsson till NRK.

Många tävlande blev lika chockade över beskedet och några grät över att inte få fullfölja loppet. Petter Karlsson hade bara drygt 20 mil kvar till målgången i Alta. Han har laddat hela vintern för att vinna loppet som han i fjol fick lämna efter en omdiskuterad diskning. 2018 blev han den förste icke norske medborgare som vunnit tävlingen som startar och slutar i Alta och som sträcker sig 120 mil i arktisk terräng i den nordligaste delen av Norge.

Läs mer i nästa nummer av Lokaltidningen

Motionslopp för cyklister på grus

STORUMAN I söndags kördes det allra första Storuman gravel som är ett cykellopp längs grusvägar kring byn Ensamheten. På grund av coronapandemin tvingades arrangörerna begränsa...

Från katastrof till turistinvasion

Saxnäs I våras var Ingela Danielsson, vid Marsfjäll Mountain Lodge, förtvivlad över situationen med alla avbokningar på grund av pandemin. Nu ser det betydligt ljusare ut. – Vi...
Min sommarpärla

Märke: Cadillac Coupe de Ville

Årsmodell: 1962.

Tillverkad i: USA.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport