Måndag 30 mars 2020

Lokaltidningen

H-P Carlsson, gruppledare för liberalerna i Storuman. Foto: ALLAN FJÄLLSTRÖM/ARKIVBILD

Liberalerna lämnar alliansen

Liberalerna i Storuman väljer nu att lämna det sakpolitiska arbetet med allianspartierna.
– Vi vill helt enkelt kunna driva en del frågor lite hårdare framåt, säger H-P Carlsson, partiets gruppledare i kommunfullmäktige och länsordförande för liberalerna.

STORUMAN · Published feb 18, 2020 at 08:24

Beslutet att lämna samarbetet innebär inte att man lämnar det valtekniska samarbete med övriga allianspartier. Det innebär att man inte kommer att förlora några platser eller uppdrag som de förtroendevalda har i styrelser och nämnder. Istället ska beslutet ses som ett sätt att kunna friare driva egna frågor.

Partiet är inte nöjd med det tidigare samarbetet med alliansen. Bland annat nämns att det finns olika syn på vilka mål och planer som kommunen ska ha.

– Vi hade en överenskommelse om att ta fram en plan, ett utvecklingsprogram för kommunen efter valet, Dwet har fortfarande inte hänt. Det övergripande målet är nu en ekonomi i balans. Inget fel med en god ekonomi, det vill vi också ha, men det måste finnas mer motiverade målsättningar än så, säger H-P Carlsson i ett pressmeddelande.

Den senaste tiden har det funnits olika syn inom alliansen på bland annat förslagen att flytta mellanstadiet från Stensele skola samt att lägga ner skidakademin och skidgymnasiet i Tärnaby.

Hotellägare permitterar all personal

STORUMAN Hotell Toppen i Storuman har nu tvingats korttidspermittera all personal. – För att göra en jämförelse så är det som att hoppa fallskärm utan skärm. Det går väldigt fort...

Vill elektrifiera Hällnäs-Storuman

LYCKSELE Nu riktar Region Västerbotten fokus på elektrifiering av tvärbanan mellan Lycksele och Storuman. Målet är att hela sträckan till Hällnäs ska elektrifieras.

Tält uppförs i Lycksele - 42 smittade i länet

LYCKSELE Nu kommer ett tält upp också utanför Lycksele lasarett. – Vi har bara en entré till akutmottagningen här och planerar nu för en tältlösning utanför akuten för att få ett...