Söndag 20 januari 2019

Lokaltidningen

Krickas Morön till Elitettan

Morön BK har knockat allt i år. 18 raka segrar i serien följdes upp med två raka segrar i kvalet, mot Bollstanäs. Därmed blev Morön klar för Elitettan i söndags.
Lagets stjärna: Christine ”Kricka” Tjärnlund från Storuman.

SKELLEFTEÅ · Published okt 24, 2018 at 17:15

Nu ska väl sägas att laget har flera stjärnor, många med ett förflutet i lokalkonkurrenten Sunnanå SK, som blev tvåa i serien. Den mest lysande stjärnan måste ändå anses vara lagets skyttedrottning från Storuman.

Men 17 mål i serien slutar hon trea i skytteligan. Dessutom blev det två mål i kvalet borta i Upplands Väsby mot Bollstanäs, där Morön vann med 3–2. I söndags passade hon fram tvåmålsskytten Elin Ellman till 1–0, när Morön med sin 2–1-seger säkrade avancemang till Elitettan, landets näst högsta serie, där bland annat AIK och Umeå IK håller till.

20 segrar och ingen poängförlust – varför är Morön så bra?

– Vi har kul tillsammans, både på och utanför planen, det tror jag är en viktig del, säger hon.

Bollstanäs var också obesegrade innan kvalet, vad var nyckeln för att vinna?

– Vi visste att det är ett jättebra lag och hade scoutat dom noga, vi visste var de hade sina svagheter. Det känns ändå nästan overkligt att vi faktiskt lyckades, att vi nu är klara för Elitettan.

– Vi gjorde helt klart våra två bästa för matcher för säsongen i kvalet, säger hon.

Hennes tredjeplats i skytteligan, och hennes position som bästa målskytt i Morön, ska ses mot bakgrund av att hon gått skadad och missat flera matcher, ”7 eller 8”, säger hon själv.

Hon är givetvis en attraktiv spelare på marknaden. Hennes kontrakt går ut nu. Hon spelar gärna kvar, men stänger inte dörren för andra alternativ.

– Jag ska prata med Morön snart.

Har du fått anbud från andra klubbar?

– Det svarar jag inte på.