Måndag 18 november 2019

Lokaltidningen

Magdalena "Monne" Fjällström är en av delägarna. Foto: ARKIV/ALLAN FJÄLLSTRÖM

Fjällbyn får nya ägare

Magdalena "Monne" Fjällström, Ulrika och Lars Arrhenius och David Johansson tar över Tärnaby Fjällby som samtidigt döps om till Tärnaby Sporthotell.

TÄRNABY · Published aug 2, 2019 at 07:15

Anläggningen med både camping, stugby, hotell och restaurang har de senaste tio åren haft flera ägare. Så sent som 2014 gick företaget som drev anläggningen i konkurs.

Den 20 maj tog de nya ägarna över och sedan dess har det pågått en del renoveringar av hotellet och restaurangen.

David Johansson blir ordförande och Ulrika Arrhenius blir VD för de nya bolaget Tärnaby Sport hotell. Båda driver sedan en tid tillbaka liftbolaget Tärnaby alpint. Magdalena "Monne" Fjällstrom som fortsätter satsa på en alpin karriär och som i sommar flyttar till Österrike för fortsätt satsning på världscupen går in som delägare i bolaget och kommer att jobba en del med marknadsföring av Sporthotellet.

– Jag brinner för Tärnaby och ser detta som en möjlighet att utveckla framtiden i min hemby, säger Magdalena Fjällström.

Tärnabys skidbackar har tillsammans med dukiga tränare och ledare lyckats få fram skidstjärnor som Ingemar Stenmark, Anja Pärson, Stig Stand, Bengt Fjällberg och Jens Byggmark.

Enligt ordförande i det nya hotellbolaget så finns en framtidstro på Tärnaby som skidort.

– Det är viktigt för hela bygden att få igång hotellet, det skapar tillväxt och arbetstillfällen. Vi kommer till exempel att rikta oss till de alpina klubbarna som vi redan genom alpinbolaget har kontakt med men ser också att vikan attrahera en större målgrupp under andra tider på året, säger David Johansson.

De nya ägarna har valt att döpa om Tärnaby Fjällby till Tärnaby Sporthotell. Foto: SAM HEDMAN

Belönad för sin forskargärning

Risbäck Umeåforskaren Nils Skoglund, från Holmsjö, utanför Risbäck i Dorotea, har prisats av Kungliga Skytteanska samfundet.

Förslag om dyrare VA-taxa för fast boende

HEMAVAN Fritidshusökningen i Hemavan innebar att en helt ny vattentäkt måste ordnas. Nu ser det ut som om ortsbor tvingas stå för en större del av kostnaden än fritidshusägarna i...

Pigg 80-åring firades med jubileumslunch i Lycksele

LYCKSELE Det var både festligt och fullsatt när SPF Seniorerna i Västerbotten firade föreningens 80 år med en jubileumslunch i Lycksele. – Det var en väldigt givande, spännande...

Christer Hedlund blev Årets företagare

LYCKSELE Christer Hedlund, Maxmoduler, utsågs på fredagkvällen till Årets företagare på Guldkalaset i Lycksele. Ytterligare sju företag och en förening, Lycksele Ateljé,...