Söndag 19 januari 2020

Lokaltidningen

Extremsport till Tärnaby

Skärmflygeventet Extreme sports gathering kommer nu att storsatsa och flyttar sitt evenemang till Tärnaby. I början av april arrangeras festivalen med bas på Tärnaby fjällhotell.

TÄRNABY · Published jan 3, 2020 at 07:15

Festivalen för skärmflygare har de senaste sju åren arrangerats i Riksgränsen. Men från och med i år kommer arrangemanget att hållas i Tärnaby.

– Vi välkomnar Extreme sport gathering med öppna armar och ser fram emot att utveckla festivalen och i förlängningen Tärnaby som arena för extremsport, säger Brigitta Corin, vd för Tärnaby fjällhotell.

Festivalen som arrangeras från den 1 till 5 april är öppen för både amatörer och proffs. Tanken är att det under veckan även ska anordnas kurser för nybörjare som vill lära sig skärmflygning. Under festivalen planeras också föreläsningar. Både fallskärmshoppning, speedriding, paragliding, snowkite och paramotor kommer att finnas representerat med möjlighet att få testa.

Tack vare att det finns tillgång till stora öppna ytor och en flygplats i Hemavan kan olika typer av skärm- flygning och fallskärms- hoppning arrangeras.

– Vi upplever en stor utvecklingspotential och med hjälp av fjällhotellet får vi en skjuts för att kunna utöka evenemanget. Dessutom erbjuder området perfekta förhållanden för extremsport, säger Hella Stening, arrangör för Extreme sports gathering.

Jonas slutade femma i vinterpremiären i rally

MULLSJÖ Rallysäsongen i regionen startade i helgen med dubbla tävlingar i Mullsjö, Nordmaling. – Men jag kör bara lördag, har tagit ledigt från jobbet i dag, berättade Gargnäs...

Elpriset styr vattenkraften

STORUMAN Elpriset har fått en allt större betydelse för när vattenkraftsbolagen väljer att producera elström. När inte priset är tillräckligt högt väljer allt fler att spilla ut...

Järvsjörennet flyttas till mars

Järvsjöby Den som väntat på Järvsjörennet får i år vänta ända till i mars. – Vi har flyttat fram loppet, vi ville ha en förändring, säger tävlingsledaren Peter Fahlander, som i...