Tisdag 26 januari 2021

Lokaltidningen

Extremsport till Tärnaby

Skärmflygeventet Extreme sports gathering kommer nu att storsatsa och flyttar sitt evenemang till Tärnaby. I början av april arrangeras festivalen med bas på Tärnaby fjällhotell.

TÄRNABY · Published jan 3, 2020 at 07:15

Festivalen för skärmflygare har de senaste sju åren arrangerats i Riksgränsen. Men från och med i år kommer arrangemanget att hållas i Tärnaby.

– Vi välkomnar Extreme sport gathering med öppna armar och ser fram emot att utveckla festivalen och i förlängningen Tärnaby som arena för extremsport, säger Brigitta Corin, vd för Tärnaby fjällhotell.

Festivalen som arrangeras från den 1 till 5 april är öppen för både amatörer och proffs. Tanken är att det under veckan även ska anordnas kurser för nybörjare som vill lära sig skärmflygning. Under festivalen planeras också föreläsningar. Både fallskärmshoppning, speedriding, paragliding, snowkite och paramotor kommer att finnas representerat med möjlighet att få testa.

Tack vare att det finns tillgång till stora öppna ytor och en flygplats i Hemavan kan olika typer av skärm- flygning och fallskärms- hoppning arrangeras.

– Vi upplever en stor utvecklingspotential och med hjälp av fjällhotellet får vi en skjuts för att kunna utöka evenemanget. Dessutom erbjuder området perfekta förhållanden för extremsport, säger Hella Stening, arrangör för Extreme sports gathering.

Fler nyheter från Södra Lappland

Dorotea har fått en ungdomskonsulent

Dorotea Sedan den 1 december arbetar Matilda Söderberg som ungdomskonsulent i Dorotea. Hon ska ta tillvara på ungdomarnas intressen och verka för att de ska få mer inflytande i...

Sorsele får ny folktandvårdsklinik

SORSELE Nu börjar bygget av en ny folktandvårdsklinik i Sorsele. Det är Previas tidigare lokaler i sjukstugan som byggs om för att rymma den nya kliniken och efter sommaren...
Lokaltidningen rekommenderar

Bilprovingen i Tärnaby kan återuppstå inom kort

TÄRNABY Kommunen och Svensk Bilprovning AB för samtal om att ordna möjlighet till bilprovning i Tärnaby efter att den mobila enheten lagts ner. Men någon hjälp från Trafikverket...

Lasarettsmaten lagas i Lycksele

LYCKSELE Lycksele lasarett får behålla mat lagad i det egna köket. Det skriver majoriteten i landstinget, S, V och MP, i ett pressmeddelande.

Besvikelse efter neddragning

FREDRIKA Det råder stor besvikelse i Fredrika efter kommunfullmäktiges beslut att dra ned på antalet särskilda boendeplatser på servicehuset Duvan. – Det här blir ingen...
Läs om
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Referat