Söndag 20 januari 2019

Lokaltidningen

Bjöds på fest i jubilerande aktivitetshus

Aktiviteten i Storuman firade i onsdags 20-årsjubileum med bland andra artisten Nassim Al Fakir på scen.

STORUMAN · Published nov 9, 2018 at 07:15

Aktiviteten i Storuman som ägs och drivs av kommunen startade efter en omfattande ombyggnad av lokalerna som tidigare innehöll en Konsumbutik och senare en lågprisbutik.

I dag finns det både bowlinghall, lärcentrum, konferenslokaler, ungdomsgård och ett kafé i Aktivitetens lokaler. Barn- och ungdomsverksamheten lockar kvällstid mellan 20 och 100 personer.

– På helgerna kan det vara över 100 per kväll här på Aktiviteten, säger Catarina Samuelsson, föreståndare för ungdomsverksamheten.

Onsdagskvällens jubileumsfest blev en succé med minst 200 besökare. Kvällen inleddes med att ordförande i fritids-, kultur- och utbildningsnämnden, Tina Kerro, L, berättade hur det kom sig att kommunen startade Aktiviteten.

En bidragande orsak till att politikerna tog beslutet var att en ungdomsförening, Ung och Stolt, aktivt under flera år hade drivit frågan om ett Allaktivetshus.

Efter hennes korta tal blev det dags för musikern, skådespelaren och programledaren Nassim Al Fakir att kliva upp på scen för att underhålla den yngre delen av publiken med sång och musik.

Många barn valde också under kvällen att följa med på en läskig spökvandring djupt ner i källarlokalerna. Andra ägnade sig åt ansiktsmålning eller sökte lyckan i en traditionell fiskdamm för barn. Det gick också att gratis testa på bowling.

Under kvällen uppträdde också elever från Kultur- akademien. Bland de äldre barnen och ungdomarna var det många som valde att ta en fika och umgås i stället för att delta i de olika arrangemangen.