Måndag 18 november 2019

Lokaltidningen

SM-guld till Vilhelmina-Jens

Vilhelminabon Jens Bylund vann i lördags SM-guld i terränglöpning i sin klass M60 som sprang 6000 meter på Mariehemsängarna i Umeå.
– När jag såg startlistan förstod jag att jag skulle ha en bra chans, sa Jens som också kunde se Lyckseletjejen Jenny Wikedal ta hem ett fint SM-silver och lova en rejälare träningssatsning inför nästa säsong.

umeå · Published okt 16, 2019 at 17:15

Årets löparsäsong på våra breddgrader avslutades med Terräng-SM i Umeå.

I klassen M60 låg 64-årige Jens Bylund från Vilhelmina länge tvåa efter Jerry Olsson.

– Men jag vet att jag har en vass spurt, sa Jens vilket han bevisade när duon närmade sig mållinjen.

Jens vann nu med elva sekunder.

– Jag tränar mycket, men tävlar mer sällan. Jag blev sexa i Lidingöloppet i höst där jag vann 2015 och 2016, men missade veteran-SM på bana i år, berättade Jens som tävlar för Umeåklubben Jalles TC.

– När jag skulle börja tävla 2016 fanns det ingen lämplig löparklubb i Vilhelmina varför det blev så här, förklarade han.

Jenny Wikedal bor i Lycksele, men tävlar också hon för en Umeåklubb (IFK).

Hon blev denna helg fin tvåa i klassen K40 som sprang 8000 meter i Umeå-
terrängen.

– Jag var förkyld i början av veckan, men tog lite nässpray innan start och det fungerade bra, sa Jenny som var rejält nöjd med silverplaceringen och även med den här säsongen totalt.

– Sett till hur lite jag tränat så har det gått jättebra, nu blir det mer träning inför nästa säsong, deklarerade Jenny.

Lycksele Löparklubbs bas Lars Johansson fanns också med i SM-tävlingarna:

– Mest för att det var så nära hemifrån, jag har varit rejält förkyld och var nu några minuter långsammare än vad jag brukar och borde vara, sa Lars efter SM-tävlingarna.

Jag har en vass spurt.

Belönad för sin forskargärning

Risbäck Umeåforskaren Nils Skoglund, från Holmsjö, utanför Risbäck i Dorotea, har prisats av Kungliga Skytteanska samfundet.

Förslag om dyrare VA-taxa för fast boende

HEMAVAN Fritidshusökningen i Hemavan innebar att en helt ny vattentäkt måste ordnas. Nu ser det ut som om ortsbor tvingas stå för en större del av kostnaden än fritidshusägarna i...

Pigg 80-åring firades med jubileumslunch i Lycksele

LYCKSELE Det var både festligt och fullsatt när SPF Seniorerna i Västerbotten firade föreningens 80 år med en jubileumslunch i Lycksele. – Det var en väldigt givande, spännande...

Christer Hedlund blev Årets företagare

LYCKSELE Christer Hedlund, Maxmoduler, utsågs på fredagkvällen till Årets företagare på Guldkalaset i Lycksele. Ytterligare sju företag och en förening, Lycksele Ateljé,...