Måndag 18 november 2019

Lokaltidningen

Nu får Lycksele SK en ny tränare. Foto: ARKIV/ERIC NORDLUND

Skåning tar över Lycksele SK

Patric Jönsson, 36 år, från Malmö, skulle egentligen ha tagit hand om IK Panterns juniorer.
Men klubben gick i konkurs.
Han blir istället ny tränare i Lycksele SK, både för seniorerna och J18-laget.
– Jag har bara varit en bit norr om Stockholm tidigare, säger han.

LYCKSELE · Published okt 11, 2019 at 14:40

Två veckor före seriepremiären i division 2 hoppade Lyckseles tränare, kanadadensaren Jim Aldred, av sin roll av personliga skäl. Sedan dess har klubben stått utan tränare. Men nu är tränarfrågan löst.

Patric Jönsson lämnar Malmö och flyttar till Lycksele. Han tar över alla de roller som Jim Aldred lämnade; Patric blir tränare för A-laget och J18-laget och kommer att ha hand om ishockeygymnasiet på Tannbergsskolan.

– Jag är en fullblodsskåning som har min hockeykarriär i Malmölaget Limhamn och i Danmark, säger han.

Han har haft tränarroller både på senior- och juniornivå i Limhamn och på seniornivå i danska Amager och Hvidovre. Spelarkarriären lade han på hyllan redan som junior.

Denna säsong var det tänkt att han skulle träna IK Panterns J20-lag.

– Min uppgift skulle vara att knyta juniorlaget och A-laget närmare varandra.

Men klubben, som spelade i Allsvenskan förra säsongen, gick i konkurs och Patric stod utan jobb. Via en bekant fick han veta att Lycksele saknade tränare. Kontakter knöts och Lycksele SK ringde.

Och efter ett tags funderande blve det ja.

Vad är det som lockar med att bli tränare i Lycksele?

– Kombinationen med A-lag, juniorer och skola. Jag gillar att jobba med talanger och hjälpa till att slussa in dom i A-laget. Det är ett stort steg att gå in i seniorhockeyn och jag har jobbat mycket med sådant.

Patric, som alltså som nordligast varit en bit norr om Stockholm, anländer till Lycksele på tisdag. Någon målsättning med säsongen vill han inte prata om än.

– Jag vill första träffa laget och ta det med dom, säger Patric, som också bosätter sig i Lycksele under denna säsomg, det är så långt kontraktet sträcker sig.

Hur känns det att komma till okänd mark och ta sig an ett nytt lag?

– Spännande och inspirerande!

Patric Jönssons första match i båset för A-laget blir borta mot Vindeln den 16 oktober.

Patric Jönsson lämnar Malmö för Lycksele och tränar Lycksele SK från och med nästa match. Foto: PRIVAT

Belönad för sin forskargärning

Risbäck Umeåforskaren Nils Skoglund, från Holmsjö, utanför Risbäck i Dorotea, har prisats av Kungliga Skytteanska samfundet.

Förslag om dyrare VA-taxa för fast boende

HEMAVAN Fritidshusökningen i Hemavan innebar att en helt ny vattentäkt måste ordnas. Nu ser det ut som om ortsbor tvingas stå för en större del av kostnaden än fritidshusägarna i...

Pigg 80-åring firades med jubileumslunch i Lycksele

LYCKSELE Det var både festligt och fullsatt när SPF Seniorerna i Västerbotten firade föreningens 80 år med en jubileumslunch i Lycksele. – Det var en väldigt givande, spännande...

Christer Hedlund blev Årets företagare

LYCKSELE Christer Hedlund, Maxmoduler, utsågs på fredagkvällen till Årets företagare på Guldkalaset i Lycksele. Ytterligare sju företag och en förening, Lycksele Ateljé,...