Måndag 13 juli 2020

Lokaltidningen

Heili Grönlund, Agnes Persbo, Saga Holmström, Clara Westman och Ellen Strandberg tycker att hockey är bland det roligaste som finns. De är glada över att de nu har ett eget omklädningsrum. Foto: KRISTINA SANDIN

Nu har hockeytjejerna fått ett eget omklädningsrum

Efter att ha haft domarrummet eller någon liten skrubb att byta om i, har nu Vilhelminas hockeytjejer fått ett eget omklädningsrum. I måndags var det invigning innan den gemensamma träningen för alla.

Vilhelmina · Published jan 31, 2020 at 07:15

Vilhelmina IK satsar nu på tjejhockeyn. För att ge hockeyspelarna bättre förutsättningar har de fått ett eget omklädningsrum i Sagahallen.

Tidigare har de hänvisats till domarrummet eller till något förråd.

– Det kan vara olika från gång till gång och nu är det bra att tjejerna har fått ett eget, säger Clara Westman, som spelar i U10.

Vilhelmina har en stark tradition inom damhockeyn men har liksom andra inlandskommuner svårt att rekrytera och behålla spelare. Men nu görs en medveten satsning i Vilhelmina.

Jenny Lidqvist är samordnare med ett särskilt ansvar för flickorna.

– På måndagkvällarna samlas alla föreningens tjejer till en gemensam träning med kvinnliga tränare. Tränarna är Eva Flodin och Saga Eriksson. Det har lett till att det är fler som har vågat prova på och att det är fler som har tillkommit.

Ännu finns inget damlag i hockey utan tjejer och killar tränar och spelar i hop.

– Vårt långsiktiga mål är att vi tillsammans med Storuman, Lycksele och Åsele ska kunna skapa ett damlag, säger Jenny Lidqvist.

Det nya omklädningsrummet har tillkommit genom bidrag från kommunen, näringslivet och ideella krafter inom föreningen.

Föräldrar har lagt ner mycket tid på att ställa i ordning det nya omklädningsrummet. Ett rum som visar att Vilhelmina IK satsar på damhockeyn.

Vårt långsiktiga mål är att vi tillsammans med Storuman, Lycksele och Åsele ska kunna skapa ett damlag.

Sorsele renar avloppsvattnet från läkemedel

Sorsele Sorsele kommun har fått drygt 3,1 miljoner kronor från Naturvårdsverket för en testanläggning för att rena avloppsvattnet från läkemedelsrester. – Pengarna är välkomna....

”Vi försöker ha det roligt när vi är på jobbet”

LYCKSELE Anders Haraldsson och Kent Sundström är svågrarna som ligger bakom den nyöppnade Camping & Fritidsspecialisten på Karossvägen. – Vi har tagit med i beräkningen att det...
Min sommarpärla

Märke: Scania LS 110.

Årsmodell: 1972.

Tillverkad i: Södertälje.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport