Onsdag 22 januari 2020

Lokaltidningen

Isabell Mattsson, här fångad på jobbet som förskollärare på förskolan regnbågen i Vilhelmina, är lagkapten i Dorotea/Vilhelmina/Åsele. På söndag rivstartar säsongen med två bortamatcher i Umeå på samma dag, först mot IFK Umeå, sedan mot Mariehem/Umedalen. Foto: KRISTINA SANDIN

Isabell ser fram mot futsalpremiären i Umeå

Inlandslaget, som hade premiär i damernas division 3-fotboll denna säsong, laddar om och satsar på futsal i vinter.
– Några har spelat futsal med pojklag förut, men för några är futsal nytt. Det ska bli kul att komma igång, säger Isabell Mattsson, lagkapten.

DOROTEA · Published nov 8, 2019 at 12:15

Inlandslaget, som egentligen heter Dorotea/Vilhelmina/Åsele, gjorde sin första fotbollssäsong i år, i division 3 södra Västerbotten. Och det var en premiär som de kan vara stolta över.

Det helt nya laget slutade sjua av nio lag och vann fyra matcher och spelade en oavgjord. En premiär som gav blodad tand och innebär ny satsning nästa säsong.

Men i vägen för sommaren står vintern och nu satsar laget också på futsal, alltså fotboll inomhus men med en mindre boll (storlek 4 i stället för 5). Här är man fyra utespelare plus målvakt och har flygande byten. Du kunde läsa om Betseles futsalsatsning i förra numret, i högsta ligan, RFL.

Dorotea/Vilhelmina/Åsele har seriepremiär till helgen i serien under, division 1, där de ställs mot fyra Umeålag; Ersmark, Gimonäs, IFK Umeå och Mariehem/Umedalen.

Isabell Mattsson, lagkapten såväl i fotboll som futsal, tycker att säsongen utomhus gick över förväntan.

– Vi i laget har väl haft koll på varandra innan vi började med seriefotboll, men nu har vi lärt känna varandra. Det är verkligen jättekul med det här laget, säger hon.

Att laget skulle fotsätta med seriespel inomhus över vintern har känts självklart, menar hon.

– Ja, för de som har möjlighet, några har tackat nej. Men de flesta är med. Och så har vu ju Tobbe, en väldigt enegagerad tränare.

Hur förberedda är ni på futsal?

– Många har spelat futsal med pojklag, så viss erfarenhet har vi. Men som lag är det första gången. Målet är att ha roligt och göra fina resultat, säger Isabell Mattsson.

Den engagarade tränaren Tobbe heter egentligen Torbjörn Öhlund, och han ser stora fördelar med att spela futsal.

– Vi blir mer samspelta, vi växer ihop ännu mer som lag och vi lär oss att spela mer tekniskt. Allt det där kommer vi att ha nytta av till sommaren, säger han.

På söndag spelar laget sina två första matcher, borta mot IFK Umeå och Mariehem/Umedalen.

Jonas slutade femma i vinterpremiären i rally

MULLSJÖ Rallysäsongen i regionen startade i helgen med dubbla tävlingar i Mullsjö, Nordmaling. – Men jag kör bara lördag, har tagit ledigt från jobbet i dag, berättade Gargnäs...

Elpriset styr vattenkraften

STORUMAN Elpriset har fått en allt större betydelse för när vattenkraftsbolagen väljer att producera elström. När inte priset är tillräckligt högt väljer allt fler att spilla ut...

Järvsjörennet flyttas till mars

Järvsjöby Den som väntat på Järvsjörennet får i år vänta ända till i mars. – Vi har flyttat fram loppet, vi ville ha en förändring, säger tävlingsledaren Peter Fahlander, som i...

Avgift införd för upplag av timmer

INLANDET Sedan årsskiftet kommer det alltid att tas ut en avgift för ansökan om timmerupplag inom vägområde för allmän väg. Avgiften tas för Trafikverkets handläggning av...