Söndag 20 januari 2019

Lokaltidningen

Tore Karlsson är både spelare och tränare för Doroteas utvecklingslag i innebandy. I söndags var det seriepremiär. Foto: KRISTINA SANDIN

Innebandyn i Dorotea i gång igen efter tio år

I söndags var det seriepremiär för Doroteas utvecklingslag i innebandy. Dorotea vann matchen med 10-7 mot Jemtland innebandy utvecklingslag.
– Efter tio års upphåll har vi äntligen kommit i gång med seriespel, säger tränaren Tore Karlsson.

Dorotea · Published okt 24, 2018 at 11:15

För tio år sedan lade Dorotea IF ner sin innebandyverksamhet beträffande sereiespel.

– Då spelade vi i Västerbottensserien men det var många som slutade och ekonomiskt blev det kännbart med många resor, säger Tore Karlsson.

Men nu är man i gång igen med dels ett utvecklingslag, som består av både rutinerade spelare och de som är under utveckling, dels två ungdomslag som gör seriedebut i november.

– Förhoppningen är att vi ska få ihop ett a-lag dit vi kan plocka upp juniorer.

Tore Karlsson är både spelare och tränare i utvecklingslaget men ett ryggskott satte stopp för hans medverkan i premiärmatchen.

Att Dorotea nu spelar i Jämtlandsserien är av ekonomiska skäl. Det blir kortare avstånd till matcherna och därmed inte lika kännbart för ekonomin.

– Idrottsintresset i Dorotea är stort. Tack vare att vi nu fått en konstgräsplan är det som om alla sporter har fått en nytändning. I innebandyn har vi fem olika lag, från sex år och uppåt. Det finns en tillväxt för innebandyn i Dorotea.