Lördag 28 mars 2020

Lokaltidningen

Hör Hanna Falk berätta om känslosamma come back-segern i Lycksele

En mycket känslosam Hanna Falk gjorde come back i Lycksele idag efter att ha opererat diskbråck. Och vilken come back! Det blev seger direkt.
– Det är mycket som släpper, säger Hanna, som inte kunde hålla tårarna tillbaka då hon kört i mål.
Hör intervjun med henne här.

LYCKSELE · Published feb 14, 2020 at 15:10

Hanna Falk, Ulricehamns IF, som har fyra segrar i världscupens deltävlingar, körde världscup i mars i Falun. Sedan har det varit fokus på annat. I höstas opererades hon för diskbråck och dagens sprint i Volkswagen Cup i Lycksele var hennes första tävling efter operationen.

Inför den hade hon inga förväntningar, säger hon, men när hon väl var ute på banan och kände att hon hängde med, då visade hon att den gamla Hanna Falk är på väg tillbaka.

Efter att ha blivit tvåa i kvalet efter klubbkompisen Johanna Hagström gled båda tämligen enkelt genom såväl kvartsfinal som semifinal (där Vilhelminabördiga Rebecca Öhrn, IFK Umeå, slogs ut).

Finalen blev en kamp mellan de båda Ulricehamnsåkarna där Hanna Falk drog det längsta strået. Hon kunde inte hålla glädjetårarna tillbaka när hon utmattad låg på snön och tog emot gratulationer från Johanna Hagström och de andra finalisterna.

I intervjun som du kan höra här berättar hon mera. Bland annat berömmer hon Tannens skidstadion och tävlingarna där.

– Väldigt fint. Fint med vinter och tuffa banor och utslagsgivande, det gillar jag. Det är roligt att komma hit upp, säger Hanna Falk bland annat.

Volkswagen Cup, och junortävlingen Scandic Cup, fortsätter i Lycksele hela helgen.

Ammarnäs wärdshus stänger

AMMARNÄS Ammarnäs wärdshus kommer att stänga sin verksamhet från och med måndag den 30 mars. – Vi har tittat på både personal, ekonomi och folkhälsa. Vi har fortfarande bra med...

Hotellägare permitterar all personal

STORUMAN Hotell Toppen i Storuman har nu tvingats korttidspermittera all personal. – För att göra en jämförelse så är det som att hoppa fallskärm utan skärm. Det går väldigt fort...

Hundratals gästnätter förlorade

SAXNÄS Vid Saxnäsgården och på Marsfjäll Mountain Lodge har man drabbats hårt av coronaviruset. – Vi har redan förlorat 400 gästnätter i avbokningar, säger Stefan Dillner vid...

Även Åsele stödjer företagen

ÅSELE Åsele kommun presenterar nu insatser för att stödja lokala företag i coronakrisen. Man påpekar dock att kommunen har begränsade ekonomiska resurser, och uppmanar också...

Martinsons söker ny huvudägare

LÄNET Träförädlingskoncernen Martinsons i Bygdsiljum, som också har kontor i Lycksele, söker efter ny huvudägare till familjeföretaget som drivits i fyra generationer.