Tisdag 23 april 2019

Lokaltidningen

Gamla och unga möttes igen

Vilhelmina IK har inget representationslag i ishockey längre, men ishockeyn lever ändå. I helgen träffades de så kallade Vikeranerna för 25:e gången.
– Jätteroligt, både för de unga att träffa utflyttade och för oss gamla att umgås, säger Kenna Lindström.

VILHELMINA · Published nov 7, 2018 at 06:15

I den här träffen, som genomfördes för 25:e gången på 44 år, ingår alltid en match mellan de ”gamla”, varav många boende i andra delar av landet, och Vilhelminas U14-lag. Det är en viss plojstämpel över tillställningen, som slutade 9–9 efter att Vikeranerna tappat en ledning på 9–4.

– De kastade in en massa extraspelare i slutet och lyckades kvittera, konstaterar Kenna Lindström, som inte är så nogräknad med antalet spelare på banan denna dag.

Klubbmästaren Kenna, med 22 säsonger som målvakt i Vilhelmina IK och dessutom några säsonger i Lycksele SK, och Vikeranernas ordförande, Ivan Larsson, är de som drar ihop arrangemanget. Och detta jubileumsår blev det rekord.

– Vi var 67 personer, och de flesta bodde på Kolgårdens camping, det var mycket trevligt, säger Kenna, som hunnit med att möta Vikeranerna som pojklagsspelare och nu själv står på andra sidan, som en VIK-veteran, en vikeran.

Han påpekar att även de medföljande kvinnorna, fruar och sambos – alla vikeraner är män – roade sig, på sitt sätt. Först med en föreläsning om bröllopskollektioner med Kristina Grahn och sedan, på lördag, under matchen, chokladprovning på Pralineriet.

Nästa träff med ”gubbarna” i Vikeranerna är redan inplanerad, den inträffar om två år, 2020.

Vad betyder de här träffarna?

– Det är väldigt roligt att så många tar chansen att återvända till Vilhelmina för de här dagarna, det skapar kamratskap, säger Kenna Lindström.

Det skapar kamratskap.

Byggföretagare blir antikhandlare

Dorotea Han lever på att köpa och sälja grejer. Det rör sig från stora hus till minsta lilla antika klocka. Nu har Tommy Pettersson etablerat sig i Dorotea och inom kort öppnar...

Äldreboendet Tranan byggs om för miljoner

STORUMAN Trots kritik från anhöriga och personal så byggs tolv särskilda boendeplatser på Tranan om till så kallade trygghetsboenden. Beslutet fick stöd av C, KD, M och en...

Hjälper barn i Vilhelmina

Vilhelmina Förra veckan började försäljningen av årets majblomma. En tradition som funnits sedan 1907. Pengarna från försäljningen går till barn som har det svårt ekonomiskt. –...

PRO firar 70 – slår på stort

ÅSELE I år fyller både PRO i Åsele och Dorotea 70 år. Det firas ordentligt på festplatsen Trillen i Åsele i början av sommaren. – Det gäller att aktivera medlemmarna, säger...

Vill få unga att stanna

Dorotea Sedan en månad tillbaka sitter Carina T Marcusson som spindeln i nätet när det gäller näringslivet i Dorotea. Hon är projektledare för Dorotea utvecklingscentrum som leds...

Sätter sin tillit till mänskligheten

Världen Förra veckan passerade en pilgrim från USA genom regionen. Hon är ute på en märklig vandring till synes utan slut.