Onsdag 22 maj 2019

Lokaltidningen

Förlust i premiären för det nya Inlandslaget

Det blev förlust för Inlandslaget, DIF/VIK/ÅIK, med 0–3 vid premiärmatchen mot Mariehem i lördags, trots en bra insats.
– De gjorde det fantastiskt bra, inget snack om saken. De mötte ju ett topplag, säger tränaren Torbjörn Öhlund.

VILHELMINA · Published maj 8, 2019 at 12:15

Trots snålblåst och kyla var det mycket folk som hade samlats på Tjärnvallen i Vilhelmina för att se Inlandslagets premiärmatch mot Mariehem från Umeå. Matchen hade flyttats från Björnvallen i Dorotea.

– Det var för mycket snö på planen i Dorotea och då är det ju tur att vi har ännu en hemmaplan, säger Torbjörn Öhlund.

Han har bara beröm att ge laget som helhet.

– Man får tänka på att det var den tredje matchen som de spelade ihop och de möter ett topplag. Det var nära att det skulle bli 1–1 i första halvlek, då tjejerna verkligen gjorde bra ifrån sig.

Inför seriepremiären sa Torbjörn Öhlund att denna säsong skulle de ha roligt och spela in sig.

– Nu börjar vi se vilka positioner spelarna ska ha och med mera konditionsträning och teknik blir det här bra. Vi hade ett bra backspel av framför allt Hanna Mikaelsson och Matilda Persson. Men jag tycker att hela laget gjorde en strålande insats och att vi ska vara nöjda.

På lördag möter de Sävar/Täfteå på bortaplan, medan Betsele möter Rönnskär hemma.

Mötesplats utan gränser

LYCKSELE Årets Mötesplats Lycksele, som startar i dag, fokuserar på drivkrafter och konkurrenskraft. Konferensen har också ett nordiskt perspektiv, med inbjudna från Norge och...

Åsele kommun i topp tio

ÅSELE I en jämförande skolundersökning som Lärarnas Riksförbund gjort om kommunernas satsningar och resultat i grundskolan hamnar Åsele i topp tio. För Lycksele ser det sämre ut.

Laisbyn täckte länet

LYCKSELE Ulf Stefan Winka har många års erfarenhet av historiesökning. För två veckor sedan föreläste han i Lycksele om Umeå lappmarks historia. – Lycksele var samlingsplats för...

Emil Österholm tog hem konstnärsstipendium

LYCKSELE Sparbanksstiftelsen Norrland hade årsstämma i Lycksele i fredags, och delade då ut sitt konstnärsstipendium, på 100 000 kronor. Det gick denna gång till Västernorrland.