Måndag 18 november 2019

Lokaltidningen

Skyttedrottningen Victoria Olofsson och hennes Betsele IF kommer att spela i division 2 nästa säsong. Foto: ERIC NORDLUND/ARKIV

Betsele väljer att gå upp

Betsele har bestämt sig. Det blir division 2.
– Det ser jag fram emot, säger skyttedrottningen Victoria Olofsson.

BETSELE · Published okt 8, 2019 at 16:00

Betsele spelade i division 2 senast 2016 och åkte faktiskt inte ur. Laget slutade sexa av nio lag men valde ändå att kliva ner en division då man inte ansåg sig kunna få ihop ett lag på den nivån inför 2017.

Det året blev man trea i division 3. 2018 vann laget serien, men tackade nej till att kvala till tvåan. Och i år vann man serien igen – då tackade södertreans vinnare, Ersboda, nej till kval. Därmed var Betsele klart för division 2, men det blev inte ja direkt.

Nu har styrelse och spelare funderat klart, och svaret är ja, laget går upp och bjuder nästa år Lyckseleborna på division 2-fotboll.

– Det ser jag fram emot, det är alltid roligt att prova nya utmaningar, säger Victoria Olofsson, lagets spjutspets, som vann skytteligan i trean med sina 33 mål.

Klarar ni er kvar i tvåan?

– Det återstår att se, men det är klart att jag tror på mitt lag. Vi har ju vunnit trean två år i rad, så nog har vi en chans, säger Victoria, som stannar i Betsele även nästa säsong.

Det gör även tränaren, Jan Broman, som efter att ha fört laget till två raka seriesegrar nu får testa vingarna på nästa nivå.

– Det blir en rolig utmaning. Laget måste bli starkare och snabbare. Vi har lite frågor ute till tjejer som spelat i Betsele tidigare och bor i Umeåtrakten. De skulle kunna bo kvar, träna här en gång i veckan och spela matcherna. En spelare har vi gjort klart med redan, säger han.

Belönad för sin forskargärning

Risbäck Umeåforskaren Nils Skoglund, från Holmsjö, utanför Risbäck i Dorotea, har prisats av Kungliga Skytteanska samfundet.

Förslag om dyrare VA-taxa för fast boende

HEMAVAN Fritidshusökningen i Hemavan innebar att en helt ny vattentäkt måste ordnas. Nu ser det ut som om ortsbor tvingas stå för en större del av kostnaden än fritidshusägarna i...

Pigg 80-åring firades med jubileumslunch i Lycksele

LYCKSELE Det var både festligt och fullsatt när SPF Seniorerna i Västerbotten firade föreningens 80 år med en jubileumslunch i Lycksele. – Det var en väldigt givande, spännande...

Christer Hedlund blev Årets företagare

LYCKSELE Christer Hedlund, Maxmoduler, utsågs på fredagkvällen till Årets företagare på Guldkalaset i Lycksele. Ytterligare sju företag och en förening, Lycksele Ateljé,...