Måndag 18 november 2019

Lokaltidningen

Jim Aldred, tränare som nu lämnar Lycksele SK. Foto: ERIC NORDLUND/ARKIV

Aldred slutar som LSK-tränare

Jim Aldred, Lycksele SK:s kanadensiske ishockeytränare, lämnar klubben bara två veckor före division 2-premiären.

LYCKSELE · Published sep 11, 2019 at 16:50

Jim Aldred, som förutom att jobba på hockeygymnasiet varit tränare för både A-laget och J18-laget, säger till VK:s och Folkbladets gemensamma sportbilaga att han trivs i Lycksele, men väljer att inte återkomma på grund av familjeskäl.

Han har stora frasmgångar under sitt år i Lycksele; J18-laget vann serien och Lycksele SK:s seniorlag – i stort sett samma spelare – tog sig upp i divison 2.

Nu tar Nild Filip "Nille" Arvefeldt över laget tillfälligt, som tidigare funnits på hockeygymnasiet och också varit träanre i Lycksele, men som nu bor i Umeå. Tanken är dock att en mer permanent lösning ska hittas.

Lycksele SK har division 2-premiär hemma mot Clemensnäs den 25 september. J18-laget har premiär veckan före, den 21 september, mot Kiruna IF och möter Piteå HF dagen efter.

Belönad för sin forskargärning

Risbäck Umeåforskaren Nils Skoglund, från Holmsjö, utanför Risbäck i Dorotea, har prisats av Kungliga Skytteanska samfundet.

Förslag om dyrare VA-taxa för fast boende

HEMAVAN Fritidshusökningen i Hemavan innebar att en helt ny vattentäkt måste ordnas. Nu ser det ut som om ortsbor tvingas stå för en större del av kostnaden än fritidshusägarna i...

Pigg 80-åring firades med jubileumslunch i Lycksele

LYCKSELE Det var både festligt och fullsatt när SPF Seniorerna i Västerbotten firade föreningens 80 år med en jubileumslunch i Lycksele. – Det var en väldigt givande, spännande...

Christer Hedlund blev Årets företagare

LYCKSELE Christer Hedlund, Maxmoduler, utsågs på fredagkvällen till Årets företagare på Guldkalaset i Lycksele. Ytterligare sju företag och en förening, Lycksele Ateljé,...