Tisdag 19 februari 2019

Lokaltidningen

Kyrkan i Sorsele fylldes till sista bänkraden när körer från Sorsele, Gargnäs och Malå tillsammans med Brolle Jr gav en julkonsert. Foto: MATILDA TANDERYD

Kyrkan i Sorsele fullsatt under Brolles julkonsert

Brolle Jr och Mimi Werner tillsammans med körer från Sorsele, Gargnäs och Malå lockade storpublik i fredags och lördags.

SORSELE · Published nov 28, 2018 at 07:15

Turnén som kallas Winter Classic tour startade i Kiruna i onsdags och i fredags var det dags för konsert i Sorsele kyrka.

Team Sorsele, tillsammans med Gargnäs och Malå kyrkokörer hade övat i månader inför konserten. Men knappt två veckor innan konserten i Sorsele var det osäkert om evenemanget överhuvudtaget skulle kunna genomföras.

Team Sorseles körledare, Patric Gustavsson, drabbades plötsligt av sjukdom och avled hastigt.

Efter noga överväganden och samtal med anhöriga kom körmedlemmarna tillsammans med körledarna överens om att genomföra konserten.

Körledarna Carina Äberg och Kerstin Stenman tog över arbetet med att leda kören under konserten. Kerstin via sitt piano och Carina via taktpinne.

– Det kändes tungt att fortsätta men vi kom överens om att Patric skulle ha velat att vi skulle genomföra arrangemanget, säger Kerstin Stenman, körledare för Malå kyrkokör.

Brolle Jr valde också att framföra sista låten till minne av Patric.

– Det här är en av mina favoritlåtar och den tillägnar vi Patric, sade Brolle strax innan han framförde låten ”I can´t help falling in love” som Elvis Presley spelade in 1961.

Patric Gustavsson och Monica Degerfalk bildade kören Team Sorsele så sent som 2013. Båda har dock varit aktiva under många år inom körsången i Sorsele.

För att rymma alla som köpt biljett fick extra stolar ställas ut i kyrkan i Sorsele. Även under konserten i Malå kyrka i lördags såldes slut. Totalt rymdes 190 åhörare i Malås lilla kyrka.

Brolle Jr berättade före konserten till Lokaltidningens reporter att en orsak till att han och hans flickvän Mimi reser runt bland kyrkor och framför julsånger är för att båda gillar att samarbeta med körer.

– Det är lite som en folkparksturné där man engagerar folk lokalt på ett helt annat sätt än under en vanlig konsert. Att få sjunga och spela tillsammans med körer ger en helt annan musikalisk upplevelse, säger Brolle Jr.

Lyckselerestaurang fick utmärkelse för viner

LYCKSELE Munskänkarna i Lycksele har delat ut utmärkelsen Årets vinkrogar till Restaurang 64 grader på Hotell Lappland, för andra året i rad. – Det är kul att det finns en bra...

Snowboard het sport i Klimpfjäll

Klimpfjäll Nu i veckan drar den stora vinter- och sportlovssäsongen i gång runt omkring på våra skidanläggningar i inlandet. I Klimpfjäll är man förberedd och från och med denna...

Polisen nöjda med skoteråkarna i Västerbotten

INLANDET Hos polisen är man i stort sett nöjd med hur skoteråkarna beter sig. Däremot har polisen märkt av en restriktivare hållning hos markägare.

Skogsbolag ställer in jakt

Inlandet I förra veckan ansökte Sveaskog, Holmen och SCA gemensamt om skyddsjakt på älg i Storuman, Lycksele och Åsele kommuner. Av de önskade 70 älgarna beviljade länsstyrelsen bara 20...