Fredag 23 augusti 2019

Lokaltidningen

Den medaljtyngda armbryterska från Sorsele, Elin Janeheim, finns på plats under Holmen gungar på lördag. Foto: ALLAN FJÄLLSTRÖM/ARKIV

Fest i dagarna fyra när Holmen gungar i Sorsele

I morgon gungar Sorsele loss i julis stora evenemang, Holmen gungar.
– Vi har ett välfyllt program för alla dagarna, säger Hans-Erik Linder, Lions.

Sorsele · Published jul 17, 2019 at 12:15

Gungar kommer det att göra i Sorsele under fyra dagar med start i morgon torsdag.

– Vi har försökt blanda och ge något till alla åldrar, säger Hans-Erik Linder, en av eldsjälarna.

Dagarna genomförs i samarbete med Sorsele kommun och en stor del av föreningslivet i Sorsele och en ansenlig mängd frivilliga.

– Dagarna har stor betydelse för alla i kommunen och inte minst för återvändarna, säger han.

Holmen gungar invigs vid Paviljongen. Hans-Erik Linder vill inte lyfta fram något speciellt program under festivaldagarna. Men han är nöjd med att tre liveband spelar fredag kväll, samtliga med anknytning till Sorsele.

– Känns roligt. Inte minst att stora scenen som byggdes av frivilliga krafter står stadigt kvar sedan det byggdes för 5-6 år sedan. Proffsbygge av lokala hantverkare.

Serveringen vid hembygdsgården drivs i ny regi.

– Hoppas vi mycket på, torsdag kväll blir det pizzakväll.

Skyddsglasögon rekommenderas för de som vill spela såpabandy, lag med tre spelare och tre minuters matchtid, födda 2008 och tidigare. Bra balanssinne krävs för drickbackatävlingen, rekordet är 28–29 backar staplade på varandra utan att ramla ner.

”Handlar om att kraftsamla”

SORSELE Sorselebon Leopold Sjöström har varit med sedan första början med arbetet att göra Vindelälven till ett biosfärområde. Redan 2005 började arbetet att få med älven på...

Familjedag med drag

LYCKSELE I lördags anordnades en familjedag i Lycksele för tredje gången i ordningen. De många aktiviteterna lockade cirka 200 personer.

Konstled fick konstverk

DOROTEA Förra veckan invigdes konstverket "En god natts sömn" på konstleden i Borgafjäll, tillsammans med två restaurerade kåtor. Projektet är en avknoppning från...