Tisdag 23 april 2019

Lokaltidningen

Brolle och Mimi på inlandsturné

Kjell "Brolle Jr" Wallmark och hans flickvän Mimi Werner ger sig i november ut på en två månader lång turné där en av konserterna sker i Sorsele kyrka tillsammans med lokala körer.
– Att få sjunga och spela tillsammans med körer ger en helt annan musikalisk upplevelse, säger Brolle Jr till Lokaltidningen.

SORSELE · Published okt 27, 2018 at 14:15

Turnén som startar den 21 november i Kiruna kyrka har fått namnet Winter Classic tour.

– Vi kommer att besöka totalt elva kyrkor i landet och på varje ställe har vi kontakt med lokala körer som ska sjunga, säger Kjell Brolle Jr Wallmark.

I Sorsele kommer körerna Team Sorsele, Gargnäs kyrkokör och Malå kyrkokör att sjunga.

Brolle och Mimi bor i Skellefteå och har ägnat en del av hösten till att jaga. Ett intresse som de nu delar efter att Mimi nyss tagit jägarexamen.

– Det är kul. I går fick jag skjuta min allra första hare. Det var både spännande och skrämmande, berättar Mimi Werner.

Mimi Werner är född i Borås och slog igenom som artist 2015 när hon fick sitt första skivkontrakt och fick åka till Nashville i USA. 2016 var hon med i Melodifestivalen för första gången. Samma år åkte hon runt på turnén Rock'n'Roll on Tour med bland andra Brolle och Charlotte Perelli. Numera bor hon tillsammans med Brolle i Ursviken, Skellefteå.

– Vi åker ofta runt i Sverige men när vi har tid försöker vi koppla av ute i naturen. Intresset för jakt har jag haft ända sedan jag var liten och följde farsan ut i älgskogen.

– Jag har två stövare och har fram till nu mest ägnat mig åt att jaga hare. Nu tänker jag och Mimi börja jaga älg, säger Brolle Jr.

Paret håller också på att öppna en affär i Skelleftehamn.

– Vi planerar att öppna i december måndad. Det handlar om att sälja miljöprodukter. Det blir en slags ekobutik med både prylar och viltkött. Jag har en kompis som sysslar med vilt i södra Sverige och därför kommer vi att sälja kött från dovhjort, kronhjort och ren, säger Brolle Jr.

Båda två är också engagerade i Hoppets stjärna som ambassadörer.

– Förra hösten besökte vi ett barnhem i Rumänien. Vi fick chansen att spela och sjunga för barnen och vi fick en otrolig kontakt. Tanken är att vi ska kunna starta en slags musikskola där nere med instrument som jag tänker skänka till barnhemmet. Samtidigt saknas det också mycket annat som till exempel riktigt varma kläder, säger Brolle Jr.

Förra året släppte han en julskiva och intäkterna från hans allra första jullåt skänkte han till barnen i Rumäninen.

Nu tänker jag och Mimi börja jaga älg.

Winter Classic tour

  • 21/11 Kiruna kyrka
  • 22/11 Jokkmokks kyrka
  • 23/11 Sorsele kyrka
  • 24/11 Malå kyrka
  • 28/11 Östersund, Gamla Teatern
  • 29/11 Järvsö kyrka
  • 4/12 Visby, Sankta Marias domkyrka
  • 5/12 Nynäshamns kyrka
  • 6/12, Kalmar, Kalmar Slott Gröna Salen
  • 7/12 Karlskrona, Konserthusteatern, 8/12 Lysekils kyrka.

Byggföretagare blir antikhandlare

Dorotea Han lever på att köpa och sälja grejer. Det rör sig från stora hus till minsta lilla antika klocka. Nu har Tommy Pettersson etablerat sig i Dorotea och inom kort öppnar...

Äldreboendet Tranan byggs om för miljoner

STORUMAN Trots kritik från anhöriga och personal så byggs tolv särskilda boendeplatser på Tranan om till så kallade trygghetsboenden. Beslutet fick stöd av C, KD, M och en...

Hjälper barn i Vilhelmina

Vilhelmina Förra veckan började försäljningen av årets majblomma. En tradition som funnits sedan 1907. Pengarna från försäljningen går till barn som har det svårt ekonomiskt. –...

PRO firar 70 – slår på stort

ÅSELE I år fyller både PRO i Åsele och Dorotea 70 år. Det firas ordentligt på festplatsen Trillen i Åsele i början av sommaren. – Det gäller att aktivera medlemmarna, säger...

Vill få unga att stanna

Dorotea Sedan en månad tillbaka sitter Carina T Marcusson som spindeln i nätet när det gäller näringslivet i Dorotea. Hon är projektledare för Dorotea utvecklingscentrum som leds...

Sätter sin tillit till mänskligheten

Världen Förra veckan passerade en pilgrim från USA genom regionen. Hon är ute på en märklig vandring till synes utan slut.