Söndag 24 oktober 2021

Lokaltidningen

"Det är positivt att vi kan lätta på restriktionerna ännu mer", säger Anders Tegnell. Foto: FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN

Ytterligare lättnader 15 juli

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelar att läget är bra nog för att ytterligare mildra restriktionerna från 15 juli.

SVERIGE · Published jul 12, 2021 at 15:51

– Det är positivt att vi kan lätta på restriktionerna ännu mer, men umgås gärna utomhus så mycket som möjligt i sommar och tänk på att fortsätta hålla avstånd till andra och att undvika trängsel, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.

Förändringarna innebär bland annat att begränsningen av antal människor per kvadratmeter i till exempel butiker tas bort och även begränsningen av bokade platser på långväga kollektivtrafik.

Antalet personer som får ingå i samma sällskap vid en offentlig sammankomst eller tillställning höjs från fyra till åtta, både inom- och utomhus.

Här kan du läsa mer om de ändrade rekommendationerna.

Fler nyheter från Södra Lappland
Lokaltidningen rekommenderar

Vandring för världens barn

LYCKSELE Idag bönevandras det för världens barn i Lycksele. Lycksele kyrka hålls också öppen med tanke på det nyligen inträffade våldsdådet.

VIDEO: Tävlar i nordens största trampolinturnering

FREDRIKA Melvin Thorén, 15 år från Fredrika, har nyligen vunnit en kvaltävling i Flip Games som är nordens största trampolinturnering.

Tandvården tror inte på samordning

SÖDRA LAPPLAND Chaim Zlotnik, ordförande i Sveriges Tandläkarförbund, ser många fördelar med samverkan, men att bli en del av hälsa och sjukvård vill han inte. Men anser att...

Nu får tänderna ta plats

SÖDRA LAPPLAND Nya arbetsmetoder. Bättre samspel mellan olika aktörer. Effektiva system som kommunicerar med varandra. Framtidens vårdmodell kan bygga på en samordnad modell där även tandvården ingår.
Läs om
Reportaget
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Sportkrönika