Måndag 17 juni 2019

Lokaltidningen

Victoria målade igen

Victoria Olofssons målform håller i sig. Tre mål i premiären mot Morön 2, och nu båda målen mål mot Burträsk i DM. Dock är klubben, precis som herrarna i Lycksele IF, nu utslagna från DM.

LYCKSELE · Published maj 2, 2019 at 11:00

Betsele besegrade Burträsk på Tannen med 2–0 i DM den 1 maj, och det var Victoria Olofsson som stod för båda målen.

Betsele har gjort sex mål i tävlingsmatcher i år, alla har prickats in av Victoria. Första målet kom i storförlusten, 1–5, mot Clemensnäs i DM. Sedan blev det hat-trick i seriepremiären i division 3, när Betsele bortaslog Morön 2 med 3–0. Och så då dessa två pytsar mot Burträsk.

DM-segern mot Burträsk gör att Betsele slutar tvåa i gruppen efter Clemensnäs och är utslagna. Bästa tvåan i grupp 1 och 2 går vidare. I grupp 2 slutade Kågedalens AIF tvåa, med samma poäng som Betsele i grupp 1, men bättre målskillnad.

Även Lycksele IF:s herrar är borta från DM, trots att de slutar tvåa i sin grupp. Egentligen är det bästa tvåan som går vidare från fyralagsgrupper, men eftersom Lycksele anmälde sig sent till DM hamnade de i en grupp som från början skulle ha tre lag. Då räknas gruppen som en "tregrupp", och då kan tvåan inte gå vidare.

Lycksele var annars bästa tvåa, med 6 poäng. Norsjö IF, som nu går vidare, skrapade bara ihop 4 poäng.

Grahn inte topp tre – men har fått fram sitt budskap

DOROTEA På söndag frågas de tre toppkandidaterna inför Liberalernas partiledarval ut i Umeå. Nicke Grahn, Dorotea, är inte en av dom.

Fler finner Björnlandet

ÅSELE Antalet besökare i Björnlandets nationalpark i ökar och 2019 väntas bli ett nytt toppår.

"Vi märker hur mycket det här betyder för många barn"

Vilhelmina Även i år blir det gratis aktiviter under sommarlovet i Vilhelmina. Bland annat återkommer den populära kockskolan. – Det var lite osäkert om vi skulle få några bidrag...