Lördag 15 augusti 2020

Lokaltidningen

Foto: PIXABAY

Var femte äldre handlar på nätet

Sverige · Published jul 3, 2020 at 06:15

Allt fler har börjat handla över internet, inte minst under den pågående pandemin. Under maj månad handlade nästan åtta av tio tillfrågade svenskar på nätet.

– E-handeln har stabiliserats på en ny nivå och växte med 36 procent i maj, jämfört med samma månad 2019. Detta trots att de många konsumenter planerar att handla mindre under 2020, där den vanligaste orsaken är att de planerar att vara hemma mer,säger Carl-Fredrik Teder, detaljhandelsanalytiker på PostNord.

Yngre är fortfarande de som handlar mest på nätet men de äldre blir allt fler – var femte svarar att de börjat e-handla efter coronautbrottet.

– Det är helt tydligt att den fysiska distanseringen gett effekt på konsumenternas köpbeteenden och atttendenserna verkar hålla i sig. Nya grupper äntrar också e-handeln. Till exempel visar rapporten att kvinnor i åldersgruppen 65-79 år nu e-handlar i lika stor utsträckning som män i åldern 18-29 år, nämligen 69 procent i respektive grupp,säger Carl-Fredrik Teder.

Mer om svenskarnas e-handlande

  • E-handeln växte med 36 % under maj, jämfört med maj 2019.
  • 77 % av svenskarna e-handlade under maj, 81 % av kvinnorna och 73 % av männen.
  • Kläder och skor är återigen den produktkategori som flest handlat från (43 %), efter att ha tappat ledningen till skönhet och hälsa under april.
  • Något färre oroar sig för landets ekonomi, jämfört med i april.
  • Totalt sett tror 38 % att de kommer konsumera mindre (fysisk handel och e-handel) under 2020, jämfört med 2019. 14 % tror att de kommer konsumera mer.

Källa: PostNord

Motionslopp för cyklister på grus

STORUMAN I söndags kördes det allra första Storuman gravel som är ett cykellopp längs grusvägar kring byn Ensamheten. På grund av coronapandemin tvingades arrangörerna begränsa...

Från katastrof till turistinvasion

Saxnäs I våras var Ingela Danielsson, vid Marsfjäll Mountain Lodge, förtvivlad över situationen med alla avbokningar på grund av pandemin. Nu ser det betydligt ljusare ut. – Vi...

Umlax hoppas på nystart

LYCKSELE Covid-19 slog hår mot Lyckseleföretaget Umlax som bedriver fiskodling och fiskförsäljning. Nu ansöker bolaget om företagsrekonstruktion och hoppas att det ska leda till...
Min sommarpärla

Märke: Cadillac Coupe de Ville

Årsmodell: 1962.

Tillverkad i: USA.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport