Måndag 17 juni 2019

Lokaltidningen

Foto: PIXABAY

Stormen stänger skola

Skolan i Risbäck, Dorotea, håller stängt fredag på grund av det annalkande ovädret.

INLANDET · Published jan 10, 2019 at 17:00

Fjällskolan i Risbäck, Dorotea, har under dagen fattat beslut att hålla stängt under fredagen med anledning av stormen Jan. Det skriver SVT Västerbotten.

Det är den enda skolan i fjällvärlden som fattat det beslutet, men även i Vilhelmina och Storumans kommuner har man beredskap för att stänga skolor på kort varsel om det visar sig vara nödvändigt.

I Storuman har man också beredskapsläge inom hemtjänsten. Äldre i byarna riskerar att flyttas till Tärnaby, rapporterar SVT Västerbotten.

– Vi har pratat ihop oss tillsammans med räddningstjänsten tidigare i dag. Vi har beredskap för hemtjänsten och satt igång arbetet med att se över så att äldre ute i byarna kanske får komma in till Tärnaby och sova. Vi har en samverkanskedja igång, säger Madeleine Rinman, kommunikatör Storumans kommun, till SVT Västerbotten.

Grahn inte topp tre – men har fått fram sitt budskap

DOROTEA På söndag frågas de tre toppkandidaterna inför Liberalernas partiledarval ut i Umeå. Nicke Grahn, Dorotea, är inte en av dom.

Fler finner Björnlandet

ÅSELE Antalet besökare i Björnlandets nationalpark i ökar och 2019 väntas bli ett nytt toppår.

"Vi märker hur mycket det här betyder för många barn"

Vilhelmina Även i år blir det gratis aktiviter under sommarlovet i Vilhelmina. Bland annat återkommer den populära kockskolan. – Det var lite osäkert om vi skulle få några bidrag...