Söndag 24 oktober 2021

Lokaltidningen

Biträdande smittskyddsläkare Gunilla Persson. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Smittspridningen i Västerbotten fortsätter att minska

Förra veckan testade 114 personer i länet positivt för covid-19 jämfört med 181 föregående vecka.

LÄNET · Published jun 14, 2021 at 13:08

– Det är glädjande att se att kurvan fortsätter nedåt. 4 733 tester analyserades förra veckan och av dessa var 2,4 procent positiva, säger Region Västerbottens biträdande smittskyddsläkare Gunilla Persson.

75 av de positiva fallen är bland personer i Umeåområdet, 23 i Skellefteåområdet, 14 i södra Lappland och två personer som är folkbokförda utanför länet.

Precis som tidigare sker smittan framför allt på jobb, skola och inom familjen.

– Nytt är att vi har skärpt våra förhållningsregler för hushållskontakter. I Västerbotten ska de som fått endast en dos vaccin och har smitta i hushållet stanna hemma i karantän, de som fått två doser och det har gått minst två veckor undantas från dessa förhållningsregler, säger Gunilla Persson.

Fler nyheter från Södra Lappland
Lokaltidningen rekommenderar

Vandring för världens barn

LYCKSELE Idag bönevandras det för världens barn i Lycksele. Lycksele kyrka hålls också öppen med tanke på det nyligen inträffade våldsdådet.

VIDEO: Tävlar i nordens största trampolinturnering

FREDRIKA Melvin Thorén, 15 år från Fredrika, har nyligen vunnit en kvaltävling i Flip Games som är nordens största trampolinturnering.

Tandvården tror inte på samordning

SÖDRA LAPPLAND Chaim Zlotnik, ordförande i Sveriges Tandläkarförbund, ser många fördelar med samverkan, men att bli en del av hälsa och sjukvård vill han inte. Men anser att...

Nu får tänderna ta plats

SÖDRA LAPPLAND Nya arbetsmetoder. Bättre samspel mellan olika aktörer. Effektiva system som kommunicerar med varandra. Framtidens vårdmodell kan bygga på en samordnad modell där även tandvården ingår.
Läs om
Reportaget
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Sportkrönika