Lördag 20 juli 2019

Lokaltidningen

Skolanställd misstänkt för fler sexövergrepp

Den man i 30-årsåldern, som jobbar på en skola i inlandet, är nu misstänkt för flera grova sexövergrepp mot barn. Det handlar nu om 15 misstänkta brottsoffer.

INLANDET · Published apr 10, 2019 at 10:30

Det var i slutet av februari som mannen greps på en skola i inlandet, där han jobbat i olika omgångar. Han är misstänkt för våldtäkt mot barn, barnpornografibrott och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Barn som har fått ett målsägandebiträde av Lycksele tingsrätt, det vill säga barn som kan vara brottsoffer, var i början av april 15 till antalet. Alla är yngre än 15 år.

Den misstänkte mannen har suttit häktad sedan den 3 mars. Åtal ska vara väckt senast den 14 april. Det pågår fortfarande en intensiv polisutredning och om den inte är färdig till det datumet kan åklagaren begära uppskov.

Brotten som mannen misstänks för ska ha skett mellan november 2018 och februari 2019. Mannen har vid ett tidigare tillfälle erkänt sig skyldig.

Snart dags för återbördande av kvarlevor

LYCKSELE Den 9 augusti, på Urfolkens dag, kommer den största försoningsceremonin i Sveriges historia att ske på Gammplatsen i Lycksele. – Ceremonin är en ritual där alla som...

Renoveras efter skadegörelsen

LYCKSELE I fjol skedde omfattande skadegörelse på samevistet i Lycksele. I sommar renoveras torvkåtan för stora summor pengar, inför försoningsceremonin den 9 augusti. –...

Flera aktörer i samarbete

LYCKSELE Det kommande återbördandet av kvarlevor till Gammplatsen är ett samarbete mellan flera aktörer, som inleddes i början av året.