Söndag 24 oktober 2021

Lokaltidningen

De nya rekommendationerna innebär bland annat att fler kan sitta tillsammans på serveringsställen. Foto: PIXABAY

Så blir lättnaderna 1 juli

1 juli kommer flera restriktioner med anledning av pandemin att mildras eller tas bort, bekräftar regeringen och Folkhälsomyndigheten.

SVERIGE · Published jun 28, 2021 at 14:28

Det innebär bland annat att rekommendationen att enbart träffa människor i en mindre krets ersätts med en rekommendation att tänka på att vidta smittskyddsåtgärder om man träffar personer utanför den mindre kretsen.

Regleringen att öppettider för utetällen försvinner och på uteserveringar får sällskap vara hur stora som helst medan de inomhus nu får bestå av upp till åtta personer.

För evenemang inomhus höjs gränsen till 50 personer, eller 300 personer med anvisade sittplatser, och utom hus 600 eller 3 000 beroende på om deltagarna har anvisade sittplatser eller ej. Motionslopp för ha 900 deltagare och demonstrationer 1 800.

Läs mer om rekommendationerna på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Fler nyheter från Södra Lappland
Lokaltidningen rekommenderar

Vandring för världens barn

LYCKSELE Idag bönevandras det för världens barn i Lycksele. Lycksele kyrka hålls också öppen med tanke på det nyligen inträffade våldsdådet.

VIDEO: Tävlar i nordens största trampolinturnering

FREDRIKA Melvin Thorén, 15 år från Fredrika, har nyligen vunnit en kvaltävling i Flip Games som är nordens största trampolinturnering.

Tandvården tror inte på samordning

SÖDRA LAPPLAND Chaim Zlotnik, ordförande i Sveriges Tandläkarförbund, ser många fördelar med samverkan, men att bli en del av hälsa och sjukvård vill han inte. Men anser att...

Nu får tänderna ta plats

SÖDRA LAPPLAND Nya arbetsmetoder. Bättre samspel mellan olika aktörer. Effektiva system som kommunicerar med varandra. Framtidens vårdmodell kan bygga på en samordnad modell där även tandvården ingår.
Läs om
Reportaget
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Sportkrönika