Lördag 20 juli 2019

Lokaltidningen

Pojke misstänkt för skolhot i Lycksele

En pojke, under 18 år, är misstänkt för olaga hot mot Tannbergsskolan i Lycksele. Han har erkänt att skrivit ett skriftligt meddelande som uppfattades hotfullt.

LYCKSELE · Published apr 11, 2019 at 14:50

Ett skriftligt meddelande innehållande hot har lämnats på Tannbergsskolan i Lycksele, berättar SVT Nyheter Västerbotten. Pojken, som är under 18 år har erkänt hotet.

Polisen larmades till skolan vid 10-tiden i ärendet.

– Det ska röra sig om ett skriftligt meddelande som lämnats men jag kommer inte gå in på vad det stått i hotet, men det har inte varit riktat mot någon person, säger Liv Fahlén, kommunikatör vid Västerbottenspolisen, till SVT Nyheter Västerbotten.

Personal, elever och pojkens vårdnadshavare har underrättats om händelsen. Skolan håller dock öppet i vanlig ordning.

Pojken ska förhöras av polisen. Ledningen för Tannbergsskolan sitter under eftermiddagen i krismöte, rapporter SVT Nyheter Västerbotten.

Snart dags för återbördande av kvarlevor

LYCKSELE Den 9 augusti, på Urfolkens dag, kommer den största försoningsceremonin i Sveriges historia att ske på Gammplatsen i Lycksele. – Ceremonin är en ritual där alla som...

Renoveras efter skadegörelsen

LYCKSELE I fjol skedde omfattande skadegörelse på samevistet i Lycksele. I sommar renoveras torvkåtan för stora summor pengar, inför försoningsceremonin den 9 augusti. –...

Flera aktörer i samarbete

LYCKSELE Det kommande återbördandet av kvarlevor till Gammplatsen är ett samarbete mellan flera aktörer, som inleddes i början av året.