Söndag 24 oktober 2021

Lokaltidningen

"Det är fortsatt viktigt att följa de nationella rekommendationerna som gäller från och med den 1 juli", säger Västerbottens biträdande smittskyddsläkare Gunilla Persson. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Ökad smittspridning i Västerbotten

Efter att ha minskat under en längre tid så ökade antalet som testade positivt för covid-19 i länet under förra veckan.

LÄNET · Published jul 5, 2021 at 13:24

59 personer testade positivt av 3 095 tester vilket motsvarar ungefär två procent – även det en ökning jämfört med tidigare.

De flesta fallen fanns i åldrarna 40-49 år men även bland yngre ökade antalet. Enbart två av de nya fallen var personer över 60 år.

– Det är fortsatt viktigt att följa de nationella rekommendationerna som gäller från och med den 1 juli. Undvik trängsel i alla sammanhang, inklusive handel och kollektivtrafik. Res smittsäkert, stanna hemma när du är sjuk och testa dig vid symtom, säger Region Västerbottens biträdande smittskyddsläkare Gunilla Persson.

Eftersom många kan vara tvugna att köa utomhus för att vaccineras eller hämta provtagningskit så rekommenderar regionen att ta hänsyn till värmen, till exempel genom att ta med vatten och ha något på huvudet.

Fler nyheter från Södra Lappland
Lokaltidningen rekommenderar

Vandring för världens barn

LYCKSELE Idag bönevandras det för världens barn i Lycksele. Lycksele kyrka hålls också öppen med tanke på det nyligen inträffade våldsdådet.

VIDEO: Tävlar i nordens största trampolinturnering

FREDRIKA Melvin Thorén, 15 år från Fredrika, har nyligen vunnit en kvaltävling i Flip Games som är nordens största trampolinturnering.

Tandvården tror inte på samordning

SÖDRA LAPPLAND Chaim Zlotnik, ordförande i Sveriges Tandläkarförbund, ser många fördelar med samverkan, men att bli en del av hälsa och sjukvård vill han inte. Men anser att...

Nu får tänderna ta plats

SÖDRA LAPPLAND Nya arbetsmetoder. Bättre samspel mellan olika aktörer. Effektiva system som kommunicerar med varandra. Framtidens vårdmodell kan bygga på en samordnad modell där även tandvården ingår.
Läs om
Reportaget
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Sportkrönika