Lördag 20 juli 2019

Lokaltidningen

Sverige spelar JVM i Kanada utan Rögles Nils Höglander.

Nils Höglander lämnar JVM-laget

Idag, söndag 23 december, fick Rögles forward Nils Höglander, från Bockträsk, Sorsele, lämna den svenska JVM-truppen i ishockey.

SORSELE · Published dec 23, 2018 at 22:50

Tre spelare fck lämna truppen. De som åkte hem söndagen den 23 december är backen Jacob Ragnarsson, Almtuna IS, forwarden Nils Höglander, Rögle BK och forwarden Hugo Leufvenius, Sarnia Sting.

– Tufft val, det är tre jätteduktiga hockeyspelare och härliga killar. Men i slutändan var det ändå den här 23-mannatruppen vi kände att vi ville gå till JVM med. Vi tackar Hugo, Nisse och Jacob för en bra camp och ett härligt jobb och önskar dem lycka till med sina fortsatta säsonger, säger Tomas Montén, huvudcoach för Juniorkronorna/Team 20, till Svenska Ishockeyförbundets hemsida.

JVM avgörs i Kanada med start på annandagen och laget innehåller nu ingen spelare med koppling till södra Lappland. Finalen spelass den 6 januari.

Sverige, som vann silver förra året, inleder den 27 december klockan 4.30 på morgonen svensk tid mot Finland.

Snart dags för återbördande av kvarlevor

LYCKSELE Den 9 augusti, på Urfolkens dag, kommer den största försoningsceremonin i Sveriges historia att ske på Gammplatsen i Lycksele. – Ceremonin är en ritual där alla som...

Renoveras efter skadegörelsen

LYCKSELE I fjol skedde omfattande skadegörelse på samevistet i Lycksele. I sommar renoveras torvkåtan för stora summor pengar, inför försoningsceremonin den 9 augusti. –...

Flera aktörer i samarbete

LYCKSELE Det kommande återbördandet av kvarlevor till Gammplatsen är ett samarbete mellan flera aktörer, som inleddes i början av året.