Onsdag 22 maj 2019

Lokaltidningen

Foto: PEXELS

Mycket trafik under påsken

Sverige · Published apr 17, 2019 at 06:15

I likhet med många andra helger innebär påsken mer trafik på vägarna, framför allt under skärtorsdagen. Även långfredagen och påskdagen innebär generellt mer trafik än vanligt.

– Kör försiktigt, ha framförhållning, tänk på att hålla avstånd och undvik onödiga omkörningar, säger Heléne Lilja, chef kommunikation och samhälle på Motormännens Riksförbund, och fortsätter:

– Om det är möjligt, välj mötesseparerade vägar även om det innebär en omväg. Mötesseparerade vägar minskar de allvarligaste olyckorna med 80 procent.

Tips för säkrare resa

  • Var ute i god tid och var ordentligt utvilad. Trötthet i trafiken kan vara lika farligt som onykterhet.
  • Ta god tid på dig, ta paus ibland och turas om att köra om ni kan.
  • Undvik att ha en bestämd sluttid när man ”ska” vara framme. Acceptera att resan tar den tiden det tar.
  • Se till att ha med dryck och något att äta, om resan drar ut på tiden.
  • Ha med en fulladdad mobil, men rör den inte när du kör.

Källa: Motormännen

Mötesplats utan gränser

LYCKSELE Årets Mötesplats Lycksele, som startar i dag, fokuserar på drivkrafter och konkurrenskraft. Konferensen har också ett nordiskt perspektiv, med inbjudna från Norge och...

Åsele kommun i topp tio

ÅSELE I en jämförande skolundersökning som Lärarnas Riksförbund gjort om kommunernas satsningar och resultat i grundskolan hamnar Åsele i topp tio. För Lycksele ser det sämre ut.

Laisbyn täckte länet

LYCKSELE Ulf Stefan Winka har många års erfarenhet av historiesökning. För två veckor sedan föreläste han i Lycksele om Umeå lappmarks historia. – Lycksele var samlingsplats för...

Emil Österholm tog hem konstnärsstipendium

LYCKSELE Sparbanksstiftelsen Norrland hade årsstämma i Lycksele i fredags, och delade då ut sitt konstnärsstipendium, på 100 000 kronor. Det gick denna gång till Västernorrland.