Onsdag 22 maj 2019

Lokaltidningen

Allt färre tycker det är okej att köra skoter berusad. Foto: ARKIV

Minskad acceptans för skoterfylla

Sverige · Published apr 25, 2019 at 06:15

Sju av tio upplever att det är mindre accepterat att köra skoter berusad i dag än för tio år sedan, enligt en undersökning av Nationella Snöskoterrådet.

– Sett över de senaste decennierna har alkohol varit inblandat i mer än varannan snöskoterolycka med dödlig utgång i Sverige. Att attityderna tycks vara på väg att förändras till det bättre är en god nyhet, säger Per-Olov Wikberg, samordnare vid Nationella Snöskoterrådet.

Ännu fler – nio av tio – svarade att de själva inte skulle köra skoter efter att ha druckit alkohol och åtta av tio att "de flesta jag känner" har samma inställning.

Mötesplats utan gränser

LYCKSELE Årets Mötesplats Lycksele, som startar i dag, fokuserar på drivkrafter och konkurrenskraft. Konferensen har också ett nordiskt perspektiv, med inbjudna från Norge och...

Åsele kommun i topp tio

ÅSELE I en jämförande skolundersökning som Lärarnas Riksförbund gjort om kommunernas satsningar och resultat i grundskolan hamnar Åsele i topp tio. För Lycksele ser det sämre ut.

Laisbyn täckte länet

LYCKSELE Ulf Stefan Winka har många års erfarenhet av historiesökning. För två veckor sedan föreläste han i Lycksele om Umeå lappmarks historia. – Lycksele var samlingsplats för...

Emil Österholm tog hem konstnärsstipendium

LYCKSELE Sparbanksstiftelsen Norrland hade årsstämma i Lycksele i fredags, och delade då ut sitt konstnärsstipendium, på 100 000 kronor. Det gick denna gång till Västernorrland.