Fredag 10 april 2020

Lokaltidningen

Många folkbokförda fel

Sverige · Published feb 28, 2020 at 06:15

Skatteverket bedömer att det finns närmare 200 000 fel i folkbokföringen, dels 119 000 personer som är skrivna på fel adress och dels 65 000 som inte borde vara folkbokförda men är det och 12 000 som borde vara folkbokförda men inte är det.

I det första fallet handlar det framför allt om människor som flyttat från landet utan att anmäla det och i det andra om invandrare som bott och arbetat i Sverige i mer än ett år. Däremot ingår inte människor som befinner sig illegalt eller tillfälligt i landet.

– Indikationer på fel kan vara att en person inte har några inkomster eller myndighetskontakter, eller att en person arbetar eller studerar långt ifrån sin folkbokföringsadress. Även faktiska fel som Skatteverket får rättelser om finns med i underlaget för beräkningen, berättar Nikolay Angelov, analytiker på Skatteverket.

Borgagården startar snickeri för att hålla igång

Borgafjäll Det är i askan om glöden finns. Det säger Joakim Engwall, ägare till Borgagården, som nu har startat ett möbelsnickeri. – Vi måste använda tiden till något positivt...

Disputation på distans

STORUMAN För första gången någonsin hölls en disputation i Storuman. Simon Näverlo, läkare i Lycksele och uppväxt i Kattiavan, försvarade sin avhandling i fredags om patienter...

Startar hjälpverksamhet

Vilhelmina Det är många människor som i dessa tider ställer upp och hjälper sina medmänniskor. En av dessa är Ulf Larsson i Vilhelmina, som erbjuder sig att åka och handla åt dem...

Åselepolisen i pension

ÅSELE Efter en lång och trogen tjänst som polis i Åsele sedan 1984 är det dags för Christer Svensson att dra sig tillbaka och gå i pension.

Tre nya döda i Västerbotten

Länet I dag torsdag rapporterar regionen att ytterligare tre personer avlidit till följd av covid-19 i länet, två under dagen och en i tisdags.