Lördag 11 juli 2020

Lokaltidningen

Högsäsong för studsmatteskador

LÄNET · Published maj 29, 2020 at 06:15

Maj är den mest skadedrabbade månaden för barn i studsmattor. Att flera barn hoppar samtidigt är den vanligaste orsaken till olyckor.

– Det är givetvis alltid lika viktigt att måna om barns säkerhet vid lek på studsmatta och på grund av nuvarande läge med pågående covid-19 pandemi så är det extra viktigt att kontrollera att lek på studsmattan går rätt till. För att minimera risken för skador och därmed undvika att belasta vården, säger försäkringsbolaget Ifs specialist.

Studsmatta är en fantastisk leksak som gör det roligt att röra på sig och samtidigt ger bra koordinationsträning. I jämförelse med många fritidsaktiviteter är den billig och kan användas av barn i olika åldrar. Baksidan är att många barn skadar sig. Varje år rör det sig om 6 000 barn i olyckor relaterade till studsmattor.

Sorsele renar avloppsvattnet från läkemedel

Sorsele Sorsele kommun har fått drygt 3,1 miljoner kronor från Naturvårdsverket för en testanläggning för att rena avloppsvattnet från läkemedelsrester. – Pengarna är välkomna....

Statligt bidrag mot social isolering

LÄNET Regionala och nationella åtgärder har genomförts för att minska ensamheten hos de äldre som orsakats av den sociala distanseringen. Nästa onsdag är sista dagen för...
Min sommarpärla

Märke: Scania LS 110.

Årsmodell: 1972.

Tillverkad i: Södertälje.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport