Söndag 24 oktober 2021

Lokaltidningen

Smittskyddsläkare Stephan Stenmark. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Halverat antal nya smittade i Västerbotten

Förra veckan testade 31 personer i länet positivt för covid-19 – knappt hälften så många som föregående veckas 71 personer.

LÄNET · Published jun 28, 2021 at 12:58

Totalt testades 3 520 personer i länet, varav alltså ungefär en procent var smittade av covid-19.

Men det går fortfarande inte att leva som vanligt, påminner smittskyddsläkare Stephan Stenmark:

– Även om smittan minskar är det fortsatt viktigt att följa de nationella rekommendationerna. Stanna hemma när du är sjuk och testa dig vid minsta symtom. Pandemin är fortfarande aktuell.

Det är fortfarande för tidigt för att säga om midsommarfirandet haft någon effekt på smittspridningen.

– Tack för att ni västerbottningar följer rekommendationerna, vaccinerar er och gör det ni kan för att minska smittspridningen. Era val gör skillnad och det är tack vare er som smittspridningen minskar, säger Stephan Stenmark.

Fler nyheter från Södra Lappland
Lokaltidningen rekommenderar

Vandring för världens barn

LYCKSELE Idag bönevandras det för världens barn i Lycksele. Lycksele kyrka hålls också öppen med tanke på det nyligen inträffade våldsdådet.

VIDEO: Tävlar i nordens största trampolinturnering

FREDRIKA Melvin Thorén, 15 år från Fredrika, har nyligen vunnit en kvaltävling i Flip Games som är nordens största trampolinturnering.

Tandvården tror inte på samordning

SÖDRA LAPPLAND Chaim Zlotnik, ordförande i Sveriges Tandläkarförbund, ser många fördelar med samverkan, men att bli en del av hälsa och sjukvård vill han inte. Men anser att...

Nu får tänderna ta plats

SÖDRA LAPPLAND Nya arbetsmetoder. Bättre samspel mellan olika aktörer. Effektiva system som kommunicerar med varandra. Framtidens vårdmodell kan bygga på en samordnad modell där även tandvården ingår.
Läs om
Reportaget
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Sportkrönika