Torsdag 23 september 2021

Lokaltidningen

Foto: PIXABAY

Gymnasieelever erbjuds vaccinering

LYCKSELE · Published sep 8, 2021 at 11:15

Vid två tillfällen under de kommande två veckorna kommer gymnasieeleverna på Tannbergsskolan i Lycksele att kunna vaccinera sig mot covid-19.

Det är Medicinkonsulten och Stenbergska hälsocentralen som gör gemensam sak och erbjuder drop in-vaccinering för eleverna varsin vecka. Anledningen till satsningen är att det fortfarande är många unga som inte vaccinerat sig.

– Vi har sett, fast det har blivit något bättre, att de yngre inte tar sig för att ringa och boka vaccinering, säger Elisabeth Björndotter Rahm, chef på Medicinkonsulten.

Eftersom vaccinationerna sker via drop-in är det omöjligt att veta hur många som kommer.

– Det är jättevanskligt med vaccinet. Det är en chanstagning från vår sida, säger hon.

Anna Dahlgren, verksamhetschef på Stenbergska hälsocentralen, säger att det är ungdomar i gymnasieåldern och gruppen 20–30 år som inte är vaccinerade.

– Vi vill gärna uppmana till att man ska vaccinera sig både för sin egen skull och andras, säger hon.

Fler nyheter från Södra Lappland

Tryggare i lavinterräng

RISBÄCK Risbäcks skoterklubb har tagit ett första steg mot mer trygghet i lavinterräng i Doroteafjällen. – Denna transceiver checkpoint är vad vi erfar blott den andra i sitt...
Lokaltidningen rekommenderar

S framåt i Tärna

TÄRNABY Socialdemokraterna ökar två mandat i Tärna församling i kyrkovalet, men Kyrklig samling behåller en stabil majoritet.

Rönnäsfallet blir dokumentärserie

RÖNNÄS I oktober sänder Kanal 5 och Discovery+ dokumentärserien Rönnäsfallet - jakten på sanningen, som handlar om det uppmärksammade mordfallet utanför Vilhelmina 2014....

Slutspel för ”TV-puckarna”

LYCKSELE Västerbottens tjejer vann fyra av fem matcher i kvalet i Kalix i helgen. Nu väntar slutspel för Sveriges åtta bästa lag den 5-7 november. – Vi har ett bra lag, säger...
Läs om
Reportaget
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Sportkrönika