Söndag 24 oktober 2021

Lokaltidningen

Regionen fortsätter att uppmana till vaccination för de som inte redan genomgått det. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Fortsatt ökad smittspridning i Västerbotten

För tredje veckan i rad ökar antalet nyupptäckta fall av covid-19 i Västerbotten – men inga nya fall upptäcktes i södra Lappland.

LÄNET · Published sep 27, 2021 at 14:04

– Det är fortfarande viktigt att vi alla stannar hemma och testar oss om vi blir sjuka. Det gäller även vid milda symtom och om du är fullvaccinerad, säger Stephan Stenmark, smittskyddsläkare i Region Västerbotten.

Flest nya fall upptäcktes i Skellefteåområdet medan det bland södra Lapplands folkbokförda inte hittades några nya fall alls under veckan.

– Pandemin är på inga sätt över, vi kommer att få leva med den länge. Det är viktigt att fortsätta vara klok och följa det aktuella läget. Som vi har lärt oss tidigare under pandemin kan det svänga snabbt, och då behöver vi vara beredda att agera, säger Stephan Stenmark.

Fler nyheter från Södra Lappland
Lokaltidningen rekommenderar

Vandring för världens barn

LYCKSELE Idag bönevandras det för världens barn i Lycksele. Lycksele kyrka hålls också öppen med tanke på det nyligen inträffade våldsdådet.

VIDEO: Tävlar i nordens största trampolinturnering

FREDRIKA Melvin Thorén, 15 år från Fredrika, har nyligen vunnit en kvaltävling i Flip Games som är nordens största trampolinturnering.

Tandvården tror inte på samordning

SÖDRA LAPPLAND Chaim Zlotnik, ordförande i Sveriges Tandläkarförbund, ser många fördelar med samverkan, men att bli en del av hälsa och sjukvård vill han inte. Men anser att...

Nu får tänderna ta plats

SÖDRA LAPPLAND Nya arbetsmetoder. Bättre samspel mellan olika aktörer. Effektiva system som kommunicerar med varandra. Framtidens vårdmodell kan bygga på en samordnad modell där även tandvården ingår.
Läs om
Reportaget
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Sportkrönika