Torsdag 13 augusti 2020

Lokaltidningen

På Norrlands universitetssjukhus kommer det att finnas fler vårdplatser än vanligt under sommaren. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Fler vårdplatser än vanligt i sommar

Länet · Published jun 11, 2020 at 16:28

Som vanligt minskar den planerade vården i Region Västerbotten under sommaren men med tanke på coronapandemin kommer fler vårdplatser än vanligt att finnas för att ta emot patienter med covid-19.

På sjukhusen i Umeå, Skellefteå och Lycksele hålls ungefär 70 procent av vårdplatserna öppna och vid sjukstugorna är antalet vårdplatser i princip samma antal som under förra sommaren.

På grund av bemanningsproblem kommer covidpatienter att flyttas från Skellefteå till Umeå under sommaren.

– Våra sjukhus samarbetar hela tiden med varandra och har gjort så även under pandemin. Covid 19-patienter från Skellefteå kan vara trygga med att de får en mycket god vård vid Nus, även fast vi förstår att det känns allra bäst att vistas på sitt hemsjukhus, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Brita Winsa.

Om coronaläget skulle förvärras finns beredskap för det, menar hon:

– Om läget förvärras i sommar med ökad smittspridning har vi en strategi och plan för att hantera detta. Vi har fler öppna vårdplatser och en beredskap inom framförallt IVA och infektion för att vårda patienter med covid-19.

Från katastrof till turistinvasion

Saxnäs I våras var Ingela Danielsson, vid Marsfjäll Mountain Lodge, förtvivlad över situationen med alla avbokningar på grund av pandemin. Nu ser det betydligt ljusare ut. – Vi...
Min sommarpärla

Märke: International Harvester.

Årsmodell: 1956.

Tillverkad i: USA.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport