Söndag 24 oktober 2021

Lokaltidningen

Fler vaccineringstider och ny utförare i länet

Nu börjar en extern aktör, Vaccina, att vaccinera mot covid-19 i delar av länet.

Länet · Published jun 1, 2021 at 14:36

Enligt avtalet med regionen ska Vaccina börja vaccinera i Skellefteå och Norsjö under nästa vecka och två veckor senare i Bjurholm, Vännäs, Nordmaling, Vindeln och Robertsfors.

– Vi har planerat inför det här en längre tid och upphandlingen gjordes för flera månader sen. Vi använder den externa utföraren som en säkerhetsåtgärd att nå vaccinmålet och att kunna fortsätta bedriva vård för västerbottningarna på hälsocentralerna, alla ska känna sig trygga i att kunna söka vård i sommar via primärvården, säger vaccinsamordnare Ronny Lestander.

Det släpps också fler bokningsbara tider i länet.

– Just nu läggs det ut bokningsbara tider i Skellefteå för nästa vecka, inom kort kommer tider för veckorna därefter och för fler orter, säger Ronny Lestander.

Fler nyheter från Södra Lappland
Lokaltidningen rekommenderar

Vandring för världens barn

LYCKSELE Idag bönevandras det för världens barn i Lycksele. Lycksele kyrka hålls också öppen med tanke på det nyligen inträffade våldsdådet.

VIDEO: Tävlar i nordens största trampolinturnering

FREDRIKA Melvin Thorén, 15 år från Fredrika, har nyligen vunnit en kvaltävling i Flip Games som är nordens största trampolinturnering.

Tandvården tror inte på samordning

SÖDRA LAPPLAND Chaim Zlotnik, ordförande i Sveriges Tandläkarförbund, ser många fördelar med samverkan, men att bli en del av hälsa och sjukvård vill han inte. Men anser att...

Nu får tänderna ta plats

SÖDRA LAPPLAND Nya arbetsmetoder. Bättre samspel mellan olika aktörer. Effektiva system som kommunicerar med varandra. Framtidens vårdmodell kan bygga på en samordnad modell där även tandvården ingår.
Läs om
Reportaget
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Sportkrönika